Traian Basescu: Ponta, eu te-am desemnat prim-ministru, nu poporul. Da-ti demisia!

Traian Basescu: Ponta, eu te-am desemnat prim-ministru, nu poporul. Da-ti demisia!

Traian Basescu: Ponta, eu te-am desemnat prim-ministru, nu poporul. Da-ti demisia!

by July 14, 2015 0 comments

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că Victor Ponta, “mincinosul naţional”, încearcă să convingă lumea că şi-ar trăda electoratul dacă ar demisiona din fruntea Executivului, amintind că nu a fost ales prin vot, ci el l-a desemnat premier.

Băsescu scrie, pe pagina sa de Facebook, că Victor Ponta apelează la o diversiune pentru a justifica faptul că nu demisionează, susţinând că i-ar trăda pe cei care l-au votat.

“Nu poporul te-a făcut premier, ci eu te-am desemnat pentru această funcţie, iar Parlamentul a aprobat propunerea mea.
De aceea, te rog, trădează-mă pe mine, care te-am desemnat, demisionând şi nu trăda interesele ţării tale rămânând în funcţie”, scrie fostul preşedinte pe reţeaua de socializare, adăugând că Ponta a reuşit performanţa de a deveni singurul premier european urmărit penal.

Băsescu aminteşte că l-a desemnat premier pe Victor Ponta, respectând principiul constituţional potrivit căruia alianţa care câştigă alegerile dă şi premierul.

“Mincinosul naţional încearcă să ne convingă că, dacă ar demisiona, ar trăda electoratul. Bietul mitoman a ajuns să creadă şi vrea să convingă o lume întreagă că el a fost ales de popor.
Nu, dragule, pe tine nu te-a ales niciun popor, ci te-am desemnat eu pentru funcţia de prim-ministru respectînd principiul constituţional că o alianţă care a cîştigat alegerile cu 68% poate propune premierul. Acum nici măcar alianţa USL care a cîştigat alegerile nu mai există, deci tu cam vii de nicăieri la Palatul Victoria. Nu îndrăzni să mai vorbeşti de legitimitate cînd alianţa, dar şi înţelegerea politică ce te-a propulsat au dispărut”, mai scrie Băsescu.

Potrivit acestuia, deşi rămâne consecvent ideii că acuzaţia de conflict de interese nu este justificată, “participarea la fals şi spălare de bani în relaţia cu Dan Şova în afacerea Rovinari – Turceni pare a fi temeinic documentată de procurori şi numai un judecător poate decide definitiv, indiferent ce eforturi mediatice s-ar face pentru a-l spăla pe Ponta”.

Luni seară, într-o emisiune a postului de televiziune Antena 3, Victor Ponta a susţinut că s-a gândit să demisioneze din funcţia de prim-ministru, dar asta ar fi însemnat să-şi trădeze electoratul.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.