Victor Ponta: Alesii locali trebuie sa reziste celui mai grav si brutal atac din istoria democratica a Romaniei

Victor Ponta: Alesii locali trebuie sa reziste celui mai grav si brutal atac din istoria democratica a Romaniei

Victor Ponta: Alesii locali trebuie sa reziste celui mai grav si brutal atac din istoria democratica a Romaniei

by July 1, 2015 0 comments

Premierul Victor Ponta l-a felicitat pe vicepreşedintele PSD Marian Oprişan, pentru realegerea la conducerea UNCJR şi a afirmat că aleşii locali trebuie să reziste la “cel mai grav şi brutal atac” din istoria democratică a României care are loc asupra lor, scrie Mediafax.

“Felicitări lui Marian Oprişan şi colegilor care conduc Consiliile Judeţene în baza votului dat de români în 2012! Şi ei şi primarii trebuie să îşi facă datoria faţă de cetăţeni şi să reziste la cel mai grav şi brutal atac împotriva aleşilor locali din istoria democratică a României”, a spus Ponta, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Afirmaţia premierului a fost făcută în contextul în care Marian Oprişan a fost reales preşedinte al Uniunii Consiliilor Judeţene din România, în cadrul adunării generale, care s-a desfăşurat, miercuri, la Palatul Parlamentului.

În discursul său, Marian Oprişan a declarat că sunt multe articole neconstituţionale în Codul Penal, Legea Curţii de Conturi are lacune şi trebuie făcută o analiză pentru deblocarea administraţiei, arătând că un organ judiciar nu trebuie să se pronunţe “pe decizia de oportunitate a unei majorităţi.

“Am spus cât se pate de clar, nu poate niciun organ judiciar din România să se pronunţe pe decizia de oportunitate a unei majorităţi din România, pentru că decizia de oportunitate nu poate să o cenzureze decât electoratul o dată la patru ani, dacă a fost sau nu oportun să mărim sau să micşorăm salariile, dacă a fost oportun să cumpărăm nu ştiu ce obiectiv pentru cetăţeni.

E vorba de ansamblul legislativ în care trebuie procedat, aşa cum Curtea Constituţională a consfiinţit, că sunt foarte multe articole meconstituţionale în cele două Coduri şi legea Curţii de Contri are lacunele ei, din acest punct de vedere trebuie fcută o analiză cât se poate de calră în aşa fel încât ca această situaţie să fie deblocată”, a spus Oprişan, întrebat dacă activitatea DNA blochează administraţia locală.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.