Politistul Gheorghe Ionescu a incetat din viata. Afaceristul turc risca o condamnare pe viata

Politistul Gheorghe Ionescu a incetat din viata. Afaceristul turc risca o condamnare pe viata

Politistul Gheorghe Ionescu a incetat din viata. Afaceristul turc risca o condamnare pe viata

by August 21, 2015 0 comments

Poliţistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, accidentat grav de un om de afaceri turc în urmă cu aproape trei săptămâni, a murit, vineri dimineaţă, la Spitalul Floreasca. Ofiţerul va fi înmormântat, duminică, la Cimitirul Ghencea Militar, cu onoruri militare, iar soţia sa va primi un ajutor de 20.000 de euro. În urma decesului, Abdullah Atas, cel care a provocat accidentul, va fi acuzat de omor calificat şi riscă închisoare pe viaţă.

Poliţistul Gheorghe Ionescu va fi înmormântat, duminică, la Cimitirul Ghencea Militar, cu onoruri militare, iar soţia sa va primi un ajutor de 20.000 de euro.

Pentru fapte de eroism şi sacrificarea vieţii în misiune, agentul şef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofiţerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem, prin ordin al viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Ministerul va organiza funeraliile militare şi va sprijini familia cu tot ce este necesar în aceste împrejurări tragice.

Ministrul Gabriel Oprea şi întreaga conducere a instituţiei vor participa duminică la ceremonialul religios de înmormântare a subinspectorului post-mortem Gheorghe Ionescu.

Vicepremierul a discutat personal, vineri dimineaţă, cu soţia poliţistului şi a dispus măsurile necesare pentru ca aceasta să fie încadrată în Ministerul Afacerilor Interne, conform prevederilor Ordinului nr. 35 din 13 martie 2014 privind măsurile de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi.

Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Dumitru Coarnă a declarat că soţia lui Gheorghe Ionescu, va primi, conform legislaţiei, un ajutor de 20.000 de euro.

El a mai precizat că poliţistul va fi înmormântat la Cimitirul Ghencea Militar din Capitală.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu avea 44 ani, era căsătorit şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<