UNPR readuce la viata politica un dinozaur din lumea economistilor. Mircea Cosea, numit sef de departament

UNPR readuce la viata politica un dinozaur din lumea economistilor. Mircea Cosea, numit sef de departament

UNPR readuce la viata politica un dinozaur din lumea economistilor. Mircea Cosea, numit sef de departament

by August 31, 2015 0 comments

Profesorul de economie, Mircea Coșea, în vârstă de 73 de ani, va conduce, începând de luni, departamentul economic al UNPR, a transmis Realitatea TV. Mircea Coşea a mai fost membru al PDSR, ApR, PNL și PER.

“Reputatul profesor de economie Mircea Coșea s-a înscris în UNPR. Mircea Coșea va coordona strategia economică a partidului, alături de colegii economiști din departamentele partidului”, precizează UNPR în cadrul unui comunicat de presă.

Profesor universitar la Academia de Studii Economice din București, la Catedra de Economie politică, a predat cursuri, între 1966 și 2004, de Economie politică și între 1994 și 2009 a fost conducător de doctorat A.S.E, la Facultatea de Economie generală.

Absolvent al Școlii Populare de Artă, secția pictură și artă decoratiă, între 1973 și 1980 a fost expert internațional la Comisia Economică ONU pentru Europa ( Geneva ) și în 1990 a organizat și condus Comisia Națională pentru Prognoză și Strategie Economică. Mai mult, în perioada 1993-1996 a fost viceprim-ministru în calitate de președinte al Consiliului pentru Strategie și Reformă Economică și presedinte al Comisiei ONU al Consilierilor Economici Guvernamentali.

În intervalul 1993-1994 a condus nefocierile cu Fondul Monetar Internațional și este Membru fondator al Institutului Roman pentru Liberă Inițiativă, al Societății Române pentru Economie și al Asociației pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale. Este președinte fondator al Fundației pentru Strategie și Prognoză Economică.

A fost invitat în SUA, Austria, Franța și la Universitatea Europeană din Florența și a fost director al Departamentului pentru Integrare Europeană al Universității Creștine  „Dimitrie Cantemir”.

Deține o activitate publicistică și de cercetare științifică bogată, reflectată în peste trei sute de studii și articole apărute în țară și în străinătate, în publicarea de manuale de economie, de economia integrării europene, precum și în șapte volume dedicate problemelor managementului afacerilor, riscului de țară, privatizării, restructurării și economiei subterane.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.