Monica Macovei: Chiar nu putem accepta 6300 de refugiati? Primim bani pentru ei. E rusinos!

Monica Macovei: Chiar nu putem accepta 6300 de refugiati? Primim bani pentru ei. E rusinos!

Monica Macovei: Chiar nu putem accepta 6300 de refugiati? Primim bani pentru ei. E rusinos!

by September 11, 2015 0 comments

Europarlamentarul Monica Macovei arata, intr-un comunicat remis vineri, ca a votat, joi, in Parlamentul European, in favoarea cotelor obligatorii de refugiati pentru toate statele, aratand ca “Am intrat in Europa, asta inseamna ca avem si obligatii, si drepturi.” Monica Macovei adauga ca “Romania va primi bani. Intre 2014-2016, exista prevazut 1 miliard de euro pentru tarile care iau refugiati, tocmai pentru a nu fi ceva impovarator, mai ales ca este criza economica inca in multe tari. Deci, vom crea si locuri de munca.” Europarlamentarul admite ca este posibil ca printre refugiati sa ajunga in Europa si militanti ai Statului Islamic, cu intentia de a comite acte teroriste: “Trebuie sa fim realisti: vor fi si astfel de persoane infiltrate intre refugiati. Serviciile de informatii din toata Europa sa-si faca treaba.”

Monica Macovei spune ca “Vorbim de refugiati politici, de cei care fug din calea raboaielor, a persecutiilor si a mortii. Ei vor sta in tabere de refugiati, nu vor fi liberi sa circule. Si acolo trebuie sa se faca trierea: intre refugiatii economici, intre refugiatii politici si intre acei agenti care vin din Statul Islamic cu intentia sa comita acte teroriste. Trebuie sa fim realisti: vor fi si astfel de persoane infiltrate intre refugiati. Serviciile de informatii din toata Europa sa-si faca treaba.”

“Suntem o tara de 18-20 de milioane de oameni. 6.300 de refugiati reprezinta o problema? Este rusinos, e dezonorant pentru noi sa spunem ca nu suntem capabili sa-i primim, in conditiile in care primim si bani pentru asta”, este de parere europarlamentarul.

“Cotele se vor stabili exact de catre Consiliul European, adica de statele membre, pe 14 septembrie. Sper sa ia o decizie comuna, pentru ca sunt si alte tari care se opun, o decizie comuna pentru a imparti acesti refugiati, pentru a fi un efort comun, solidar al statelor. In Rezolutia votata de Parlamentul European mai este un lucru important – intentia Uniunii Europene este ca multi dintre ei – dupa ce are grija de ei, sunt dusi la doctor daca au nevoie – sa fie realocati in state (state arabe daca vin din zona aceea), in care viata nu le este pusa in pericol. Un principiu la care eu tin foarte mult: cine vine sa stea in Europa trebuie sa respecte regulile europene. E firesc: noi iti protejam viata, te primim cu drag, dar respecta-ne regulile!”, incheie Monica Macovei

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.