Presedintele Klaus Iohannis, in Parlament. Care a fost mesajul transmis alesilor

Presedintele Klaus Iohannis, in Parlament. Care a fost mesajul transmis alesilor

Presedintele Klaus Iohannis, in Parlament. Care a fost mesajul transmis alesilor

by September 16, 2015 0 comments

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat, miercuri, un mesaj Camerelor reunite ale Parlamentului, fiind cel de-al treilea de la preluarea mandatului. Şeful statului a criticat, în faţa senatorilor şi deputaţilor, faptul că legile se schimbă foarte des în România. Iohannis a arătat că practica schimbării legilor prin ordonanţe de urgenţă trebuie să dispară şi a pledat pentru un Parlament “puternic”. Iohannis a vorbit şi despre criza refugiaţilor, anunţând că CSAT va discuta în şedinţa de joi paşii pe care România îi va urma în perioada următoare.

Klaus Iohannis a venit în Parlament pentru a transmite un mesaj plenului reunit al celor două Camere, fiind a treia oară când şeful statului se adresează Legislativului în mandatul său. La şedinţa plenului reunit a participat şi premierul Victor Ponta.

MESAJUL TRANSMIS DE PREŞEDINTE:

“Vin în fața dumneavoastră, așa cum am promis că voi face la începutul fiecărei sesiuni parlamentare, pentru a aduce în atenție probleme pe care le consider actuale și importante pentru oameni și care, în egală măsură, sunt relevante pentru relația instituțională dintre Președinte și Parlament. Pornesc de la angajamentele pe care eu personal le-am asumat și de la așteptările pe care știu că le au cetățenii, în slujba cărora ne desfășurăm activitatea atât dumneavoastră, cât și eu.

Calea pe care am ales-o, în exercitarea mandatului meu, pentru a împlini aceste angajamente și așteptări este, în primul rând, cea a dialogului.

Am spus și o voi repeta de câte ori va fi nevoie: îmi doresc un Parlament puternic și care să se bucure de încrederea cetățenilor. Nu pot concepe o Românie puternică fără ca instituția sa cea mai larg reprezentativă să fie pe măsură. Cred că sunt două aspecte esențiale care ar trebui să definească astăzi un Parlament puternic: o legislație de calitate și raporturi funcționale cu celelalte puteri din stat, toate acestea, desigur, în beneficiul cetățeanului.

În sistemul constituțional al separației și echilibrului puterilor, Președintele României are atributul promulgării legilor, după adoptarea lor în Parlament. Întreaga funcționare a instituțiilor statului, a economiei și societății depinde, într-un fel sau altul, de relația cu legea – de modul în care sunt concepute, inițiate, aplicate și respectate legile. De aceea, am acordat o atenție deosebită legilor venite la promulgare.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<