Presedintele TVR, Stelian Tanase, demis. Raportul de activitate a fost respins de parlamentari

Presedintele TVR, Stelian Tanase, demis. Raportul de activitate a fost respins de parlamentari

Presedintele TVR, Stelian Tanase, demis. Raportul de activitate a fost respins de parlamentari

by September 23, 2015 0 comments

Plenul reunit al Parlamentului a respins miercuri raportul de activitate al Televiziunii publice pe anul 2014, cu 115 voturi “pentru”, 220 voturi “impotriva”, astfel incat conducerea TVR in frunte cu Stelian Tanase, presedintele-director general, este demisa de drept. Comisiile de cultura reunite vor audia propunerea pentru un presedinte interimar. Daca propunerea este aprobata in plenul reunit, acesta poate sta la sefia TVR timp de 6 luni. Daca intr-o viitoare sedinta de plen reunit nu este cvorum pentru aceasta numire, interimatul ramane doar pentru o perioada de 60 de zile.
Liviu Dragnea, dupa votul din Parlament: “Nu s-a reusit niciodata sa se scape de pericolul politizarii TVR. Un sistem sanatos ar fi sa se inlocuiasca functia de presedinte cu cea de manager al TVR. Sa fie ales un manager in urma unui concurs transparent. Legislatia prevede ca exista functia de presedinte director general. Vrem sa separam partea de management de partea de Consiliu de administratie.”

Irina Radu e propusa pentru functia de director interimar, ea va fi audiata in comisiile parlamentare

Replica Alinei Gorghiu: “Interventia mea va fi foarte scurta. Proiectul despre care dl Dragnea vorbeste acum este un proiect pe care PNL il are in dezbaere de ceva vreme. Interimatul la conducerea TVR nu inseamna o solutie. As fi preferat sa avem acest dialog inainte.

Dar va intreb, dl Stelian Tanase apartinea de vreun partid politic ca sa simtiti nevoia sa il schimbati acum? Ati pus propblema si guvernului? Ati vorbit si cu dl Ponta?”

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.