Clubul Colectiv nu avea autorizatie de functionare. Ultim control: nu exista personal calificat

Clubul Colectiv nu avea autorizatie de functionare. Ultim control: nu exista personal calificat

Clubul Colectiv nu avea autorizatie de functionare. Ultim control: nu exista personal calificat

by October 31, 2015 0 comments

Clubul Colectiv, unde vineri seara, in timpul unui concert, a izbucnit un incendiu care a cauzat moartea a 27 de persoane, era autorizat sa functioneze din ianuarie, iar ultimul control la local a avut loc pe 21 octombrie, ocazie cu care s-a constatat lipsa personalului calificat, scrie Mediafax.
Clubul avea autorizatie de functionare de la Primaria Sectorului 4 din 14 ianuarie 2015, potrivit reprezentantilor primariei.

Politia Locala a efectuat ultima oara un control la local pe 21 octombrie, ocazie cu care agentii au intocmit un proces verbal pentru lipsa calificare personal.

Clubul Colectiv se afla in subsolul fostei fabrici Pionierul, o cladire de patru etaje, de pe strada Tabacarilor, nr. 7.

Clubul Colectiv gazduia, vineri seara, un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album – “Mantras of war”. Intrarea la acest concert a fost libera. Evenimentul includea si un show de lumini si de efecte pirotehnice.

Martori aflati in club au declarat pentru Mediafax ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete fonic, s-au desprins si au cazut peste oameni.

Potrivit celor aflati la spectacol, un agent de paza a luat un stingator de incendii, insa nu a apucat sa intervina inainte ca focul sa ajunga la tavan si sa se extinda cu repeziciune. In momentul cand tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panica si s-au imbulzit spre iesire, creandu-se busculada, deoarece doar una dintre usile de la intrare s-a deschis de la inceputul incendiului. Ulterior, si cea de-a doua usa a fost deschisa, lumea a navalit afara, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau in stop cardio-respirator.

Martorii au mai relatat ca un fum greu, innecacios, se adunase in club, acesta “iesind in valuri” pe usa de la intrare.

Potrivit acestora, incendiul a izbucnit in jurul orelor 22.15 – 22.20, iar primele ambulante au sosit dupa aproximativ un sfert de ora. La fata locului au venit ulterior zeci de ambulante, unii dintre raniti fiind preluati si dusi la mai multe spitale din Bucuresti. Unora dintre cei raniti li s-a acordat primul ajutor pe caldaram. Interventia a fost ingreunata de accesul dificil al ambulantelor in curtea clubului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.