Liviu Dragnea, noul presedinte al PSD. El a fost ales de peste 80 de procente din numarul total de membri de partid

Liviu Dragnea, noul presedinte al PSD. El a fost ales de peste 80 de procente din numarul total de membri de partid

Liviu Dragnea, noul presedinte al PSD. El a fost ales de peste 80 de procente din numarul total de membri de partid

by October 12, 2015 0 comments

Liviu Dragnea a anuntat, duminica seara, intr-o declaratie de presa televizata, ca este noul presedinte al PSD. Dragnea a castigat fara emotii alegerile interne din partid, fiind unicul candidat. La scrutinul intern din PSD au participat 81,23% din membrii partidului, adica 435.172 de membri de partid din totalul de 535.699, a anuntat presedintele Comisiei Electorale Centrale a PSD, Florin Iordache, citat de Agerpres. Dragnea a declarat, duminica, dupa incheierea alegerilor interne, ca simte o uriasa responsabilitate de a nu mai repeta “greselile” pe care le-a facut PSD si “compromisurile care au macinat” partidul, fiind nevoie, spune el, de asumarea greselilor din trecut, potrivit Mediafax.

“Simt o uriaşă responsabilitate. Pe de o parte, simt o obligaţie de a nu mai face greşelile care s-au făcut în acest partid, de a nu mai face compromisuri care au măcinat acest partid”, a afirmat Liviu Dragnea. El a vorbit despre noul proiect al PSD, în care liderii partidului trebuie să ţină cont şi de lucrurile bune făcute de foştii preşedinţi ai formaţiunii, dar “şi de greşelile care s-au făcut în acest partid, pe care trebuie să ni le asumăm cu foarte multă sinceritate şi cu foarte mult curaj”.

“PSD nu trebuie şi nu poate rata oportunitatea de a deveni primul partid din România modern”, a adaugat Dragnea.

Intrebat dacă va negocia cu Klaus Iohannis schimbarea premierului, Liviu Dragnea a spus ca va vorbi despre acest subiect doar dacă apar “solicitări” sau “invitaţii” pe această temă, ceea ce nu s-a întâmplat. El a adaugat ca “nu vrea să vorbească” despre acest subiect în acest moment.

“Voi vorbi despre asta dacă se întâmplă, dacă apar solicitări, dacă apare vreo invitaţie. Nu s-a schimbat foarte mult poziţia mea sau nu avea de ce se să schimbe după acest vot. Tot ce am avut de spus pe acest subiect am spus public, fără ezitare şi destul de clar”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă asta înseamnă că aşteaptă el o invitaţie de la preşedinte, liderul PSD a răspuns: “Nu am de ce să bat la o uşă ca să discut cu cineva cum să ne dăm jos Guvernul”.

“Nu voi avea nicio ezitare de a duce la capat toate angajamentele, chiar daca s-ar putea ca la un anumit moment unele actiuni sa produca suparare sau chiar sa poata sa fie dureroase pentru unii dintre noi”, a mai spus liderul PSD, potrivit Agerpres. De asemenea, noul presedinte al PSD a anuntat ca la sedinta Comitetului Executiv National de luni va propune ca in Statut sa se introduca o prevedere potrivit careia presedintii de organizatie sa fie alesi de toti membrii organizatiei respective, asa cum presedintele partidului este ales de toti membrii formatiunii politice.

“Mâine (luni – n.red., la sedinta Comitetului Executiv Naţional) vom stabili care sunt funcţiile pentru care colegii mei pot să-şi depună candidaturile, respectiv preşedinte executiv, vicepreşedinţi şi celelalte funcţii. Sper ca la Congres să fie o competiţie corectă, sper ca după Congres tot partidul să înceapă să se organizeze pentru alegerile locale. Voi propune colegilor mei ca în noul Statut, aşa cum preşedintele partidului este ales de către toţi membrii din ţară, fiecare preşedinte de organizaţie să fie ales de toţi membrii din organizaţie”, a spus Dragnea la sediul central al PSD.

El a adăugat că va propune de asemenea să le ceară colegilor din CExN să fie de acord ca pentru alegerile locale lista de consilieri locali să fie validată sau invalidată de către cetăţeni printr-o consultare populară largă.

“Vreau să le mulţumesc colegilor care au început distribuirea de chestionare, deja până la această oră s-au încărcat în sistemul online peste 55.000 de răspunsuri la chestionare. Sunt răspunsuri foarte interesante”, a precizat Liviu Dragnea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.