Fosta jurnalistă Laura Chiriac a demisionat din Guvern

Fosta jurnalistă Laura Chiriac a demisionat din Guvern

Fosta jurnalistă Laura Chiriac a demisionat din Guvern

by November 20, 2015 0 comments
Laura Chiriac (ALDE) anunţă că şi-a depus, joi, demisia din funcţia de consilier de stat în cadrul Guvernului, exprimându-şi astfel dezacordul faţă de modul de constituire a Cabinetului Cioloş, pe care îl cataloghează drept “rodul improvizaţiei”.
În opinia sa, programul de guvernare al noului Executiv “demonstrează încă o dată că poziţia ALDE de a trece în opoziţie este pe deplin justificată”.
“Luni, membrii Biroului Politic ALDE au votat în unanimitate trecerea în opoziţie faţă de actuala formulă de guvernare. Ca membru al Biroului Politic ALDE, vreau să anunţ că joi mi-am depus oficial demisia din funcţia de consilier de stat. Prin acest act unilateral de voinţă îmi exprim dezacordul faţă de modul în care Guvernul Cioloş a fost constituit. Consider că acest Cabinet este rodul improvizaţiei”, susţine Laura Chiriac, potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, redacţiei stiripesurse.ro.
Ea critică crearea unui Minister pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, afirmând că nu vede necesitatea unui “ordonator de credite care va plăti cafelele şi sălile de conferinţă doar pentru a trimite solicitările oamenilor mai departe, către ministerele de resort”.
“Chiar e nevoie de un minister cu o armată de oameni pentru consultarea societăţii civile?! Un minister al centralistelor nu este răspunsul aşteptat de români la soluţionarea problemelor lor. Nu ne mai trebuie intermediari care îngroaşă aparatul birocratic.

Oamenii au nevoie de acţiuni concrete la probleme reale. Au nevoie să vorbească direct cu funcţionari specializaţi din ministere, care să le arate respect şi bună-credinţă! Fiecare minister, fiecare instituţie din administraţia locală sau centrală trebuie să asculte şi să răspundă! Nu de cafenele politice şi de întâlniri sterile ducem lipsă! Ci de răspunsuri prompte şi rezolvări rapide”, mai spune reprezentantul ALDE, potrivit sursei menţionate.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<