Protest de amploare al transportatorilor anuntat pentru joi in Piata Victoriei. Restrictii de circulatie in Capitala

Protest de amploare al transportatorilor anuntat pentru joi in Piata Victoriei. Restrictii de circulatie in Capitala

by December 16, 2015 0 comments
Protestul transportatorilor, anuntat pentru joi in Piata Victoriei, va avea loc, insa s-a negociat ca participantii sa intre prin soseaua Kiseleff, iar numarul lor sa fie limitat, astfel incat sa nu se blocheze traficul, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei, Alexandru Ichim. Circulatia rutiera va fi restrictionata, joi, incepand cu ora 5:00, pe soseaua Kiseleff, de la Piata Victoriei pana la Piata Presei, pentru desfasurarea  protestului transportatorilor, la care ar urma sa participe pana la 7.000 de autovehicule, anunta Primaria Capitalei, potrivit Mediafax.
“Protestul va avea loc joi, 17 decembrie, intre orele 09.30-15.00, in Piata Victoriei. Intre orele 05.00 si 7.00 va avea loc afluirea participantilor din afara Bucurestiului, iar intre orele 07.00-9.30 a celorlalti participanti. Protestatarii vor elibera zona intre orele 15.00-17.00”, se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei.

Primaria Municipiului Bucuresti a informat ca, in urma discutiilor dintre primarul general, prefectul Capitalei, membrii comisiei de aprobare a adunarilor publice si mai multe asociatii ale transportatorilor, au fost renegociate conditiile de desfasurare a protestului transportatorilor de joi, din Piata Victoriei, stabilindu-se ca la manifestatie vor participa maxim 6.000 – 7.000 de autovehicule (fata de 10.000 cat se solicitase initial), participantii avand obligatia de a se incadra in perimetrul stabilit pentru organizarea manifestatiei.

Astfel, protestatarii vor putea intra in Piata Victoriei pana la ocuparea perimetrului delimitat de: prelungirea b-dul Aviatorilor, Soseaua Kiseleff, b-dul Ion Mihalache, strada Buzesti, Calea Victoriei, intersectia b-dul Lascar Catargiu cu b-dul Iancu de Hunedoara, cu pastrarea unei zone de siguranta de latime de 1.5 metri, pe aliniamentul cuprins intre intersectia strada Paris cu b-dul Aviatorilor si intersectia b-dul Lascar Catargiu cu b-dul Iancu de Hunedoara.

Primaria anunta si restrictii de circulatie in timpul manifestatiei. Astfel, circulatia rutiera va fi restrictionata, joi, incepand cu ora 05.00,  pe Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere (zona Centrala-Mediana, gradual, in functie de sosirea participantilor), permitandu-se permanent circulatia pe ambele sensuri ale strazii Arh. Ion Mincu.

“In cazul in care va fi necesar, se va restrictiona traficul si pe strada Paris si breteaua care leaga b-dul Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei. Circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata incepand cu ora 05.00, prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului Romaniei, intre B-dul Aviatorilor si Calea Victoriei, respectiv B-dul Lascar Catargiu, asigurandu-se circulatia pe Calea Victoriei, b-dul Ion Mihalache, strada Buzesti si b-dul Lascar Catargiu”, se arata in comunicatul primariei.

De asemenea, incepand de miercuri seara, ora 20.00, va fi restrictionat accesul in parcarea supraterana de la Piata Victoriei si alveola de pe partea stanga a Soselei Kiseleff, sensul spre Piata Victoriei.

“Toate restrictiile se vor aplica pana la terminarea activitatilor aferente mitingului, dar nu mai tarziu de ora 17.00. Mentionam ca solicitarea a fost formulata de Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania, Federatia Operatorilor Romani de Transport, Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002, Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale, Asociatia Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti si Asociatia Operatorilor de Transport Rutier A.P.U.L.U.M. Primaria Municipiului Bucuresti respecta si va respecta intotdeauana dreptul democratic al cetatenilor consfintit de Constitutia Romaniei de a se manifesta liber, cu respectarea legislatiei in vigoare”, mai arata sursa citata.

Transportatorii rutieri au anuntat de marti ca vor protesta in fata sediului Guvernului, joi, intre orele 10.00 si 15.00, iar la actiunea de protest vor fi mobilizate aproximativ 9.000 de autobuze, autocare si taxiuri care apartin patronatelor cu activitate in domeniul transportului public de persoane si aproximativ 900 de autocamioane din domeniul transporturilor de marfa.

“Prezentam scuzele noastre bucurestenilor pentru actiunea de protest care va afecta circulatia in zona centrala a orasului, insa aceasta este singura cale prin care autoritatile pot fi determinate sa inteleaga faptul ca institutiile trebuie sa fie in slujba cetatenilor si nu invers. Masurile luate in ultimul timp afecteaza atat transportatorii, cat si cetatenii posesori de autovehicule, care vor plati RCA de cca. 1.000 de euro anual, mult peste puterea financiara a romanilor. De asemenea, cresterile de taxe din Transporturi vor afecta toate celelalte industrii si comertul, prin cresterea preturilor, astfel incat va produce o scadere a puterii de cumparare, ce-i va afecta pe toti romanii”, arata presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Vasile Stefanescu, intr-un comunicat de presa.

Transportatorii solicita interventia autoritatii pentru un cost al primei RCA suportabil, in conditiile in care tariful RCA a ajuns sa creasca cu peste 300 la suta in ultimele sase luni pentru activitatea de transport persoane si transport marfa, inclusiv taxi, eliminarea supraacizei, incepand cu data de 1 ianuarie 2016, interventia Guvernului pentru modificarea actelor normative (decizii ORDA) prin care operatorii de transport sunt obligati sa plateasca sume enorme pentru drepturile de autor, desi obiectul lor de activitate il constituie transportul de persoane, si nu difuzarea operelor muzicale sau a muzicii ambientale in autobuze, taxiuri si urgentarea parcursului legislativ din partea Ministerului Transporturilor pentru proiectele actelor normative discutate si aprobate in Comisiile de dialog social (modificarea HG 69.), documente care ar trebui inaintate la Guvern sau la Monitorul Oficial pentru publicare.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<