LIviu Dragnea, declaratie soc: PSD nu va participa la alegerile locale. Vezi in ce conditii!

LIviu Dragnea, declaratie soc: PSD nu va participa la alegerile locale. Vezi in ce conditii!

LIviu Dragnea, declaratie soc: PSD nu va participa la alegerile locale. Vezi in ce conditii!

by January 28, 2016 0 comments

Liviu Dragnea a anunțat deciziile luate de Comitetul Executiv Național al partidului reunit la Sinaia. El a anunțat că PSD nu se va prezenta la alegerile locale dacă Guvernul va schimba legea ca în loc de un tur să fie două și că partidul va face doar alianțe la nivel local cu UNPR și ALDE, dacă se vor înțelege.

”În ceea ce priveşte politica de alianţe a PSD, am decis joi că vom propune UNPR un proiect de acord de colaborare care să dea posibilitatea tuturor organizaţilor PSD şi UNPR ca acolo, unde consideră că este eficient pentru procesul electoral şi se măresc şansele de câştig în alegeri, pot încheia alianţe electorale în condiiţile cele mai bune din punct de vedere al şanselor de câştig. De asemenea, vom propune un acord şi colegilor din ALDE, care să cuprindă aceleaşi condiţii. Nu vom face alianţe electorale cu alte formaţiuni politice. Dacă colegii din UNPR vor agrea prpunerea noastră, vom semna acordul cu ei. Separat dacă cei din ALDE, vom semna acordul cu ei, dar cu nimeni altcineva nu vom încheia alianţe electorale.

Am discutat şi despre acţiunea profund nedemocratică iniţiată de PNL şi de presiunile pe care PNL le exercită asupra Guvernului apolitic pentru a modifica legea alegerilor locale. Decizia noastră e foarte clară. În cazul în care, prin mijloace abuzive şi nedemocratice, s-ar putea schimba această lege, PSD nu va participa la alegerile locale. Guvernul nu are de ce să devină instrumentul PNL.

Dacă se schimbă legea, pur și simplu nu participăm. De asemenea, să discutăm despre poziţia noastră faţă de această năstruşnicie a liberalilor cu legea în două tururi pentru primari. Două tururi vor astăzi, mâine s-ar putea să dorească trei tururi. (…) Noi riscăm foarte mult să aruncăm ţara în aer. România acum reprezintă o insulă de stabilitate apreciată de absolut toată lumea în zonă şi pentru Primăria Capitalei, oamenii ăştia sunt în stare să tulbure această stabilitate care ne este foarte benefică. Nu cred că guvernul își permite instabilitate în țară. Dacă cineva vrea ca cel mai mare partid din țară să nu participe la alegeri, atunci așa o să fie.

Nu contează cine are mai multe avantaje. PSD va câştiga alegerile dacă va participa, dar tragem acest semnal de alarmă pentru că vrem reguli democratice, stabilitate. Când ne convine, facem compromisuri? Nu ne convine asta. De la ALDE de la partid s-a transmis aceeaşi abordare ca şi noi.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.