Premierul Dacian Ciolos da lectii PNL: O lege organica nu poate fi modificata prin ordonanta de urgenta

Premierul Dacian Ciolos da lectii PNL: O lege organica nu poate fi modificata prin ordonanta de urgenta

Premierul Dacian Ciolos da lectii PNL: O lege organica nu poate fi modificata prin ordonanta de urgenta

by January 19, 2016 0 comments

Premierul Dacian Ciolos a declarat marti ca nu crede ca este democratic ca Executivul sa amendeze o lege politica adoptata de Parlament, referindu-se la solicitarea PNL ca Guvernul sa modifice prin OUG legea alegerilor locale asa incat primarii sa fie alesi prin doua tururi de scrutin, nu un singur tur asa cum este prevazut in legea adoptata in 2015, potrivit Hotnews.ro.

Reactia copresedintelui PNL Alina Gorghiu: “Referitor la revenirea la scrutinul in doua tururi pentru alegerea primarilor, ma asteptam ca un guvern tehnocrat sa doreasca asumarea unei astfel de schimbari in legislatia electorala. Asta, mai ales, avand in vedere ca in prima schita a programului de guvernare asumat de premierul Ciolos, sustinea reintroducerea votului in doua tururi. Pana la urma, marti,19 ianuarie, prim-ministrul a ales o pozitie de neimplicare, probabil si din teama de a nu fi acuzat de partizanat politic.

Din punctul meu de vedere, acest subiect nu este unul politic, ci unul tehnic si nu foloseste politicienilor ci, in primul rand, cetatenilor. Poate vom reusi, pana la urma, sa-l convingem ca este o masura buna pentru societate. Poate il va convinge societatea civila, daca noi nu am reusit.

Si intr-un caz, si in altul, vom continua efortul de a schimba legea in Parlament, chiar daca sansele sunt extrem de mici. Nu am pornit acest demers cu mari asteptari de succes, dar era de datoria noastra sa incercam tot ce ne sta in putinta pentru a realiza aceasta schimbare care, repet, a fost ceruta insistent de catre strada.”

Interesant de amintit este ca guvernul Ciolos a avut un program de guvernare initial, prezentat pe 16 noiembrie (cu o zi inainte de investitura) in care figura “amendarea, de urgență, a legislației electorale cu stabilirea a două tururi de scrutin pentru alegerile de primari si presedinti de consilii judetene”.

Pe de alta parte, in varianta care a ajuns la parlament a doua zi, pe 17 noiembrie, acest punct nu mai figura, ca si alte modificari ale legislatiei electorale precum comasarea tuturor alegerilor.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.