Romanii din diaspora: Presedintele Klaus Iohannis este mai preocupat de vacantele personale decat de tara

Romanii din diaspora: Presedintele Klaus Iohannis este mai preocupat de vacantele personale decat de tara

Romanii din diaspora: Presedintele Klaus Iohannis este mai preocupat de vacantele personale decat de tara

by January 6, 2016 0 comments

În urmă cu un an, Klaus Iohannis câştiga alegerile prezidenţiale cu ajutorul Diasporei care se revoltase pe Victor Ponta, pe atunci premier, pentru lipsa urnelor de vot în afara graniţelor. În mai puţin de jumătate de mandat, Iohannis a reuşit să îi dezamăgească pe românii care l-au pus în scaunul de la Cotroceni, potrivit evz.ro.

Un român stabilit în Florida, acolo unde şeful statului se află în aceste momente în vacanţă, i-a transmis lui Iohannis o scrisoare prin care îi reproşează, printre altele, că e mai preocupat de vacanţe decât de ţară.

Stimate domnule președinte,
Vă scriu aceste rânduri, care sunt în ultimă instanță un ultim apel la bunăvoință, cu mare tristețe și cu profundă speranță să ne înșelăm.
Numele meu este Sorin Roiban. Sunt specialist în domeniul IT, stabilit în Statele Unite din anul 1999. În Florida, aici, unde v-ați petrecut vacanța de iarnă, la soare. Vă scriu în numele meu, al familiei mele, cât și al majorității sutelor de mii de români cu drept de vot stabiliți în Statele Unite, integrați și apreciați în comunitate.
Invocăm această majoritate, Excelență, din considerentul că majoritatea am votat Klaus Iohanis președinte. Înțelegem că vă aflați la odihnă, într-o altă binemeritată vacanță, din cele patru, după puțin mai mult de un an de mandat în care, pas cu pas, v-ați recuperat România.
În schimb, Excelență, ne-ați pierdut pe noi.
La 16 noiembrie am votat peste 17.000, dintre care 92 la sută pentru Klaus Iohanis. Am fi ieșit la vot, cu siguranță, mult mai mulți, dacă am fi beneficiat de mai multe secții de vot.
în Florida, Excelență, suntem peste 30.000 de români. Am beneficiat de o singură secție de vot. Cu siguranță vă amintiți ce ne-ați promis, nouă și tuturor celorlalți români din diaspora, după ce ați fost declarat câștigător.
În pofida acelor promisiuni, vă informez, Excelență, că românii din Diaspora vor fi reprezentați în legislativul ce va rezulta în urma scrutinului din toamnă de 2 senatori și 4 deputați. mai bine zis, tot de 2 senatori și 4 deputați.
Comparativ, vă informăm, Excelență, că județul Sibiu, unde vă mai sunt casele nepierdute în instanță, va fi reprezentat de 3 senatori și 6 deputați.
Excelență, suportăm că un ministru al Guvernului pe care l-ați girat vrea să ne impoziteze banii câștigați. În cele din urmă, miliardelor trimise anual ACASĂ le mai putem adăuga ceva.
Excelență, răbdăm că mii, zeci de mii dintre noi se întorc ACASĂ de sărbători și trec, an de an, prin același coșmar al vămilor aglomerate.
Excelență, ne deranjează prea puțin că am votat pentru un parlament cu 300 de reprezentanți și vom avea și pentru următorii 4 ani unul cu peste 466.
Excelență, înțelegem că sunteți prea ocupat și preocupat, mult mai ocupat decât predecesorul președinte, care în 2 mandate a făcut ZERO concedii în afara României.
Ce nu înțelegem, ne deranjează și nu răbdăm, Excelență, este că fugiți de noi, pas cu pas.
Cum spuneam, sper să mă fi înșelat scriind aceste rânduri, motiv pentru care, Excelență, vă rugăm respectuos să ne faceți onoarea unei întâlniri. dacă nu acum, Excelență, poate cu ocazia următoarei vizite de iarnă în Florida.
Palm Beach, Florida
5 ianuarie 2016
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.