A rămas fără medalie. Tokes pierde definitiv distincţia ”Steaua României”

A rămas fără medalie. Tokes pierde definitiv distincţia ”Steaua României”

A rămas fără medalie. Tokes pierde definitiv distincţia ”Steaua României”

by February 26, 2016 1 comment

Laszlo Tokes a pierdut definitiv distinctia “Steaua Romaniei in grad de cavaler”, primita in anul 2009 de la presedintele Traian Basescu, scrie ziare.com.

Conform sursei, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul europarlamentarului fata de decizia prin care Curtea de Apel Bucuresti confirma, in 2014, legalitatea masurii de retragere a distinctiei.

“Respinge recursul declarat de Tokes Laszlo impotriva sentintei din 20 iunie 2014 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, ca nefondat”, se arata in hotararea pronuntata de ICCJ.

Decizia Instantei Supreme este definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti respinsese ca inadmisibila solicitarea lui Laszlo Tokes de anulare a deciziei Consiliului de Onoare al Ordinului National “Steaua Romaniei” prin care i s-a retras distinctia “Steaua Romaniei in grad de cavaler”, primita in anul 2009 de la presedintele Traian Basescu, pentru meritele sale in Revolutia din 1989.

Citiţi mai multe pe http://www.ziare.com/laszlo-tokes/decoratie/laszlo-tokes-pierde-definitiv-distinctia-steaua-romaniei-1410437

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Camelian Propinatiu
    #1 Camelian Propinatiu 26 February, 2016, 16:08

    Cum-necum, Revolutia Româna s-aprins de la lumânările enoriaşilor frumosului tânar pastor maghiar. In decembrie 1989, Tőkés László era cel mai puternic disident român, Occidentul fiind sensibil nu numai la anticeausism sau distrugerea satelor, ci si la chestiunea minoritatilor sau la apararea libertatii religioase. Agitându-se azi, isi face singur rau, precum Vadim. Mai bine ar fi incurajati istoricii RO sa opuna ceva, chiar în postromânism la Corvinus Library – Hungarian History, care are deja o superioritate paralizanta in materiale gata traduse in English USA, tot cam ca la 1918-1940: http://www.hungarianhistory.com/lib/rum.htm

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.