Avertizare. Corupţie generalizată în sectoare din domeniul achiziţiilor publice, spune Kovesi

Avertizare. Corupţie generalizată în sectoare din domeniul achiziţiilor publice, spune Kovesi

Avertizare. Corupţie generalizată în sectoare din domeniul achiziţiilor publice, spune Kovesi

by February 25, 2016 0 comments

Există vulnerabilităţi care pun în pericol buna funcţionare a societăţii şi o corupţie generalizată în domeniul achiziţiilor publice, a declarat procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, la bilanţul instituţiei pe 2015, notează mediafax.ro.

”(…)Dosarele aflate în lucru ne arată că nu am prins toţi corupţii. Rezultatele noastre demonstrează că există vulnerabilităţi majore care pun în pericol buna funcţionare a societăţii. Există sectoare în domeniul achiziţiilor publice în care corupţia este generalizată. De multe ori, atribuirea contractelor sau plăţile aferente contractelor sunt condiţionate de primirea unor sume de bani mascate prin înţelegeri frauduloase sau contracte fictive”, a spus Kovesi, conform sursei.

Aceasta a mai afirmat că în momentul de faţă corupţia se reflectă în calitatea şi preţul serviciilor de care beneficiază românii.

 “Peste 100 de primari şi preşedinţi de consilii judeţene au fost trimişi în judecată. O treime din preşedinţii de consilii judeţene ai României sunt trimişi în judecată. Cu siguranţă este rezultatul unei modalităţi netransparente de folosire a bugetului public. Cât timp planificarea unei achiziţii publice nu va fi transparentă se va folosi bugetul pentru achiziţii supraevaluate. În continuare se vor folosi banii cetăţenilor pentru achiziţii de aparatură medicală scumpă de la firme de apartament în timp ce spitalele nu pot asigura minime condiţii pentru pacienţi (…)”, a mai spus, printre altele, Kovesi.
Citiţi mai multe pe http://www.mediafax.ro/social/bilant-dna-exista-vulnerabilitati-majore-care-pun-in-pericol-functionarea-societatii-kovesi-este-cel-mai-mare-numar-de-demnitari-investigati-de-dna-intr-un-an-15087050
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.