Bacteria E-Coli a ucis bebeluşii din Argeş, susţine ministrul Sănătăţii

Bacteria E-Coli a ucis bebeluşii din Argeş, susţine ministrul Sănătăţii

Bacteria E-Coli a ucis bebeluşii din Argeş, susţine ministrul Sănătăţii

by February 25, 2016 0 comments

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a anuntat joi de ce s-au imbolnavit bebelusii din Arges si alte judete ajunsi la spital infectati cu o bacterie ce le-a provocat probleme renale extrem de grave si i-a ucis deja pe trei dintre ei, scrie ziare.com.

Potrivit sursei, Cadariu a confirmat, intr-o conferinta de presa, ca este vorba despre o tulpina a bacteriei escherichia coli.

“Dupa intalnirea cu specialistii Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor va putem spune faptul ca s-au identificat cauzele imbolnavirii, respectiv bacteria escherichia coli”, a declarat Cadariu.

Informatia a fost confirmata si de sefa sectiei de Nefrologie de la spitalul Marie Curie din Capitala, Mihaela Balgradean. Potrivit acesteia, este vorba despre verotoxina, care indica prezenta acestei bacterii si care a fost izolata in probele de coprocultura prelevate de la copii. Sursa bacteriei ramane, insa, necunoscuta.

Citiţi mai multe pe http://www.ziare.com/social/e-coli/ministrul-sanatatii-confirma-bacteria-ucigasa-de-bebelusi-a-fost-e-coli-1410319

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.