Cioloş: Românii din afara ţării trimit acasă în jur de 1,5 miliarde euro pe an

Cioloş: Românii din afara ţării trimit acasă în jur de 1,5 miliarde euro pe an

Cioloş: Românii din afara ţării trimit acasă în jur de 1,5 miliarde euro pe an

by February 23, 2016 0 comments

Peste un miliard de euro intră în fiecare an în ţară, bani trimişi de românii care muncesc pentru hotare.

Potrivit mediafax.ro, conaţionalii noştri trimit acasă în jur de 1,5 miliarde de euro pe an, însă potenţialul economic şi investiţional al diasporei poate fi cifrat la zeci de miliarde de euro, a declarat marţi premierul Dacian Cioloş, insistând asupra faptului că cei de peste graniţe aşteaptă o reformă a statului.

“Diaspora românească reprezintă un capital pe mai multe planuri, dacă e să ne uităm la partea economică, remitenţele anuale sunt de circa 1,5 miliarde de euro, dar potenţialul economic şi investiţional al diasporei româneşti putem să-l cifrăm chiar la zeci de miliarde de euro”, a spus Cioloş, la o dezbatere despre diaspora organizată de Administraţia Prezidenţială, notează sursa citată.

Premierul a declarat că Guvernul are în vedere încurajarea revenirii în ţară a românilor care îşi doresc acest lucru sau stimularea legăturilor culturale, de afaceri şi ştiinţifice pentru cei care preferă să rămână în afară.

Dacian Cioloş a afirmat, conform mediafax.ro, că românii care sunt plecaţi din ţară ezită să se întoarcă nu numai din cauza nivelului salarizării, ci mai ales din cauza calităţii serviciilor sociale din România, cum ar fi educaţie, sănătate, având în vedere că mulţi dintre cei plecaţi au acumulat deja capital financiar, intelectual, profesional suficient ca să poată să se descurce şi acasă.

Citiţi mai multe pe http://www.mediafax.ro/politic/ciolos-romanii-din-diaspora-trimit-acasa-1-5-miliarde-de-euro-pe-an-potentialul-zeci-de-miliarde-ezita-sa-se-intoarca-pentru-ca-s-au-obisnuit-cu-un-anumit-standard-al-serviciilor-publice-15084361

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.