Iliescu vrea ”concluzii politice” nu să ”plângem morţii”, în dosarele Revoluţiei şi Mineriadelor

Iliescu vrea ”concluzii politice” nu să ”plângem morţii”, în dosarele Revoluţiei şi Mineriadelor

Iliescu vrea ”concluzii politice” nu să ”plângem morţii”, în dosarele Revoluţiei şi Mineriadelor

by February 25, 2016 0 comments

Fostul presedinte Ion Iliescu este de parere ca nu are rost sa “tot plangem mortii” in loc sa “tragem concluzii politice” pe tema dosarelor Revolutiei si Mineriadei, scrie ziare.com, care citează B1tv.

Ion Iliescu a declarat joi, la Palatul Parlamentului, ca nu e de acord cu redeschiderea dosarului Revolutiei.

 “Nu sustin redeschiderea, e un fapt istoric, e treaba mai ales a istoricilor. Ceea ce a fost atunci de judecat s-a judecat in procesul lui Ceausescu”, a apreciat Iliescu.
“Nu stiu cui slujeste asa ceva (redeschiderea dosarele Revolutiei si Mineriadei n. red.), altminteri nu e nicio problema, dar pusa sub acest aspect, luarea la intrebari si analize pe plan judiciar… a fost un moment de istorie cu partile lui bune si cu parti mai putin bune, cu stari conflictuale. Am trecut peste ele, le-am depasit, ce rost are sa dezgropam… el trebuie sa faca obiectul unor dezbateri a unor oameni care studiaza istoria ca sa tragem invataminte. Eu inteleg pe cei care au avut pierderi. (…) La noi a fost o miscare radicala de inlaturare a vechiului regim, cu sacrificii umane. Revolta din decembrie a insemnat sacrificii umane. Acum sa stam sa tot plangem mortii, in loc sa tragem concluziile politice adecvate pentru tot procesul de dezvoltare al societatii…”, a adaugat Iliescu, conform sursei citate.
Citeşte mai mult pe http://www.ziare.com/ion-iliescu/revolutie/iliescu-se-opune-redeschiderii-dosarului-revolutiei-am-trecut-peste-ele-sa-stam-sa-tot-plangem-mortii-1410373
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.