Liviu Luca, “calcat” de procurorii DIICOT. El a fost condamnat deja, in doua dosare penale

Liviu Luca, “calcat” de procurorii DIICOT. El a fost condamnat deja, in doua dosare penale

Liviu Luca, “calcat” de procurorii DIICOT. El a fost condamnat deja, in doua dosare penale

by February 22, 2016 0 comments

Reamintim că în noiembrie 2015, celebrul sindicalist Liviu Luca a fost găsit vinovat de două fapte de corupţie şi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru rolul jucat în calitate de prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia. El mai are o condamnare, în dosarul „Petromservice”, de 6 ani cu executare. Ambele sentinţe nu sunt definitive, scrie Adevarul.

Sindicalistul Liviu Luca a fost găsit vinovat de „folosire a autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite” şi de „fals în înscrisuri sub semnătură privată, comis pentru a ascunde o infracţiune asimilată celor de corupţie”.

Judecătoria Sectorului 1 a decis condamnarea acestuia la trei ani în regim de detenţie. Instanţa a decis ca timp de doi ani după executarea pedepsei să-i interzică dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie într-un sindicat. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Alţi doi afacerişti implicaţi în aceat caz, au primit condamnări în detenţie: Florin Dumitrescu- 2 ani şi Neculai Miron- 2 ani şi 6 luni. Instanţa a constatat că firma păgubită, societăţile Sind Tour Trading SRL (unde CNSLR Frăţia este acţionar majoritar), administrată de Tour Mirinvest Timişoara, nu s-a constituit parte civilă în această cauză.

Acuzaţiile procurorilor

Potrivit rechizitoriului DNA, În cursul anului 2011, Liviu Luca a acţionat în aşa fel încât, folosindu-şi influenţa de prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia, a înlesnit încheierea unui contract de management între societăţile Sind Tour Trading SRL (unde CNSLR Frăţia este acţionar majoritar) şi Tour Mirinvest SRL Timişoara, contract prin care cea de-a doua societate ar fi obţinut foloase necuvenite în sumă de 732.000 de euro. Anterior încheierii contractului de management, firmele din componenţa Grup Mir (inclusiv Tour Mirinvest ) înregistraseră pierderi considerabile. Procurorii arătau că societatea Sind Tour Trading SRL este o societate comercială în care CNSLR Frăţia deţine 95% din capitalul social şi are ca obiect de activitate prestarea de servicii turistice, în calitate de administrator al unor hoteluri aflate în patrimoniul sindicatelor.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<