Programul ”Prima casă” rămâne inclus în Legea dării în plată

Programul ”Prima casă” rămâne inclus în Legea dării în plată

Programul ”Prima casă” rămâne inclus în Legea dării în plată

by February 17, 2016 0 comments

După discuţii aprinse, senatorii din Comisiile economică şi juridică au decis, miercuri, cu 8 voturi pentru, 7 împotrivă și nicio abținere, ca Programul “Prima casă” să rămână inclus în Legea dării în plată.

Potrivit agerpres.ro, Asociația Română a Băncilor (ARB) propusese ca la articolul 1 al proiectului de Lege privind darea în plată să fie introdus alineatul 4, în care se prevedea că “prezenta lege nu se aplică contractelor de credit referitoare la credite acordate conform unor acte normative instituind programe guvernamentale, inclusiv Programul ‘Prima casă'”.

De asemenea, Banca Națională a României (BNR) a propus la articolul 3, alineatul 2, ca prevederile prezentei legi să nu se aplice creditelor acordate prin Programul ‘Prima casă’ și reglementate prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului Prima casă, cu modificările și completările ulterioare, notează sursa citată.

Pe durata dezbaterilor din comisiile reunite de specialitate din Senat, viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a atras atenția că, în cazul în care Programul “Prima casă” nu va păstra garanția statului, acesta se va desființa, decizia în acest sens fiind exclusivă a statului.

Citiţi mai multe pe http://www.agerpres.ro/economie/2016/02/17/alerta-senatorii-din-comisiile-economic-si-juridic-au-decis-ca-programul-prima-casa-sa-ramana-in-legea-darii-in-plata-14-45-31

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<