Rugby şi pumni. Bătaie intre protestatari negri şi albi la un meci din Africa de Sud

Rugby şi pumni. Bătaie intre protestatari negri şi albi la un meci din Africa de Sud

Rugby şi pumni. Bătaie intre protestatari negri şi albi la un meci din Africa de Sud

by February 23, 2016 0 comments

Un meci de rugby intre doua echipe universitare a fost intrerupt dupa ce pe teren a avut loc o bataie intre suporteri negri, care au intrat pe teren, si spectatorii majoritar albi, la universitatea din Bloemfontein, in Africa de Sud, scrie hotnews.ro care citează AFP.

O inregistrare facuta cu un telefon mobil arata un grup de manifestanti negri invadand terenul, urmati de spectatori albi.

Potrivit sursei, Universitatea a confirmat marti intr-un comunicat intreruperea meciului, in minutul 17, dupa ce un grup de manifestanti a fost “alungat si batut de spectatori”.

Partidul radical de stanga Luptatorii pentru Libertate Economica a afirmat ca un “grup de studenti albi si parintii lor au intrat pe teren si au batut (manifestantii) pe care i-au tratat ca pe niste animale”.

“Condamnam rasistii si sustinem studentii pentru protestele lor”, se mai arata in comunicatul partidului.

Acesti studenti sustin muncitorii care lucreaza la universitatea din Bloemfontein si care cer stoparea procedurilor de platire a prestatorilor de serviciu pentru curatenie sau securitatea in campus, conform hotnews.ro.

Incidentele intervin in contextul in care cursurile sunt suspendate la universitatea din Pretoria dupa violente intre stundentii negri care cer oprirea cursurilor in afrikaans si militantii Afriforum, un lobby afrikaner.

Citiţi mai multe pe http://www.hotnews.ro/stiri-international-20818182-video-bataie-intre-protestatari-negri-albi-meci-universitar-rugby.htm

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.