Solicitare de urgență către Ministerul Educației

Solicitare de urgență către Ministerul Educației

Solicitare de urgență către Ministerul Educației

by February 5, 2016 0 comments

Deputatul PNL Radu Zlati cere Ministerului Educatiei sa amâne luarea unei decizii privitoare la planul-cadru pentru învatamântul gimnazial.

Solicit public MENCS sa amâne luarea unei decizii privitoare la planul-cadru pentru învatamântul gimnazial, luând în consideratie faptul ca în cadrul dezbaterii nationale (atât cât ea a fost organizata în perioada 23 decembrie 2015- 5 februarie 2016) variantele propuse de catre ISE au fost în foarte mare masura respinse de catre cadrele didactice’, afirma liberalul într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

El îi cere ministrului Educatiei Nationale sa solicite Institutul de Stiinte ale Educatiei sau altor factori implicati în reforma curriculara noi variante, care sa fie supuse dezbaterii nationale în perioada imediat urmatoare. Potrivit lui Zlati, una dintre aceste noi variante poate fi cea propusa de catre cei sase membri ai grupului de lucru care au emis o opinie separata si si-au formalizat propunerile într-un document.

Deputatul liberal arata ca, în contextul în care la începutul saptamânii viitoare, Ministerul Educatiei va trebui sa îsi asume validarea din punct de vedere stiintific a proiectului revizuit de plan-cadru pentru clasele V-VIII, este solidar cu pozitia membrilor grupului de lucru de respingere a celor trei planuri-cadru elaborate de catre ISE si supuse dezbaterii publice.

‘Atrag atentia ca întreaga discutie privitoare la dezvoltarea curriculara trebuie sa plece de la o discutie aprofundata asupra întregului cadru al dezvoltarii curriculare, asupra profilului pe care ar trebui sa îl aiba absolventul clasei a VIII-a sau cel care termina cursurile învatamântului obligatoriu’, transmite Zlati.

El afirma ca aceasta discutie a avut loc doar partial, anul trecut, cuprinzând circa 80 de participanti la discutiile directe si 300-400 de participanti online.

‘În consecinta orice concluzii s-ar fi tras în urma atelierelor organizate de catre ISE pe tema principiilor directoare ale noului curriculum, acestea sunt departe de concluziile care ar fi rezultat în urma unei dezbateri cu adevarat nationale, o dezbatere care sa includa, de pilda, asociatiile reprezentative ale parintilor si elevilor’, adauga liberalul.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.