Creştinii ortodocşi intră în Sfântul şi Marele Post

Creştinii ortodocşi intră în Sfântul şi Marele Post

Creştinii ortodocşi intră în Sfântul şi Marele Post

by March 13, 2016 0 comments

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a îndemnat pe creştinii ortodocşi să fie iertători arătând că, aşa după cum Hristos ne-a învăţat, „iertarea este începutul bun al perioadei de post”, scrie site-ul basilica.ro al Patriarhiei Române.

Prin iertarea altora se cultivă smerenia şi li­bertatea interioară a omului dornic de-a trăi în iubirea milostivă a lui Dumnezeu”, a mai spus Preafericirea Sa, conform sursei.

Îndemnul de a fi mai iertători a fost adresat în cuvântul de învăţătură rostit duminică, 13 martie 2016, în Paraclisul Sfântul Grigorie Luminătorul din cadrul Reşedinţei Patriarhale.

Biserica Ortodoxă se află astăzi în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai sau a lăsatului sec de brânză, duminică ce încheie perioada pregătitoare pentru Sfântul şi Marele Post şi marchează începutul postului propriu-zis. La Sfânta Liturghie a fost citit textul evanghelic de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei cap 6, vs. 14‑21 (vezi mai jos), în care se arată că actul iertării celor care ne greşesc este o condiţie esenţială pentru dobândirea iertării de la Dumnezeu şi, implicit, a mântuirii.

Patriarhul României a început cuvântul său arătând că „Evanghelia Dumi­ni­cii Izgonirii lui Adam din Rai este o lumină pentru sufletul nostru în toată perioada Pos­tului Sfintelor Paşti”.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a îndemnat pe creştinii ortodocşi să fie iertători, pentru că după cum Hristos ne-a învăţat, „iertarea este începutul bun al perioadei de post”. „Nimeni nu poate intra în post, ca luptă duhovnicească pentru curăţirea de păcate şi de luminare a sufletului, fără ier­ta­re”, a subliniat Preafericirea Sa, „deoarece prin iertarea altora se cultivă smerenia şi li­bertatea interioară a omului dornic de-a trăi în iubirea milostivă a lui Dumnezeu”.

Citiţi mai multe pe: http://basilica.ro/patriarhul-romaniei-prin-iertarea-altora-se-cultiva-smerenia-si-libertatea-interioara-a-omului-112295.html

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.