Iohannis, în favoarea înfiinţării în România a unui Muzeu al Evreilor şi Holocaustului

Iohannis, în favoarea înfiinţării în România a unui Muzeu al Evreilor şi Holocaustului

Iohannis, în favoarea înfiinţării în România a unui Muzeu al Evreilor şi Holocaustului

by March 8, 2016 0 comments

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că sprijină înfiinţarea în România a unui Muzeu al Evreilor şi Holocaustului şi că va încuraja autorităţile, în special Institutul Wiesel, să facă un efort pentru a descoperi cât mai mulţi dintre românii care au salvat de la moarte semeni evrei sau romi, scrie mediafax.ro.

”Proiectul meu de ţară – România educată – are implicaţii şi asupra temei Holocaustului. Educaţia reprezintă primul pas pentru o mai bună înţelegere a Holocaustului şi pentru reconcilierea cu trecutul. (…). Respingerea antisemitismului, a xenofobiei, a urii rasiale, a discriminării şi intoleranţei începe cu o cunoaştere solidă a realităţilor istorice care au condus la astfel de atrocităţi. Toleranţa şi respectul pentru semeni se sădeşte de la vârste fragede, iar şcoala are un rol fundamental în acest caz. Luând în considerare aceste lucruri, în calitate de Preşedinte al României, voi pleda pentru construirea unui astfel de muzeu la Bucureşti. Sunt pe deplin hotărât să sprijin înfiinţarea în România a unui Muzeu al Evreilor şi Holocaustului. Voi discuta cu Guvernul să avem un plan concret cât de curând”, a anunţat Iohannis la finalul vizitei la Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului ”Yad Vashem” din Ierusalim, conform sursei citate.

El a subliniat că cea mai bună educaţie este cea trăită, experimentată, iar un astfel de muzeu este o ”sursă nesperată de educaţie pentru democraţie”.

Citiţi mai multe pe http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-sprijin-infiintarea-in-romania-a-unui-muzeu-al-evreilor-si-holocaustului-15100326

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<