Neculai Ontanu, retinut de procurorii DNA pentru luare de mita. In acelasi dosar, avocata lui Victor Ponta, pusa sub acuzare

Neculai Ontanu, retinut de procurorii DNA pentru luare de mita. In acelasi dosar, avocata lui Victor Ponta, pusa sub acuzare

Neculai Ontanu, retinut de procurorii DNA pentru luare de mita. In acelasi dosar, avocata lui Victor Ponta, pusa sub acuzare

by March 23, 2016 0 comments

Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA sub acuzatia de luare de mita. In acelasi dosar, a fost retinuta avocata Loredana Claudia Radu, sub acuzatia de complicitate la luare de mita si spalare de bani. Aceasta este avocata lui Victor Ponta in dosarul Rovinari – Turceni si este nepoata lui Gabriel Oprea.

Ontanu este acuzat ca a primit mita un teren de 1.500 mp, situat pe strada Barbu Vacarescu din Bucuresti, pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri care totalizau 83.500 metri patrati, situate in sectorul 2. Ancheteonline a anticipat decaderea lui Ontanu, chiar saptamana trecutaCiteste si : (http://www.ancheteonline.ro/2016/03/neculai-ontanu-pe-faras-intreg-esafodajul-edilului-de-la-2-pe-cale-sa-se-destrame/)

Care sunt acuzatiile procurorilor:

In perioada 2006 – 2007, Neculai Ontanu a acceptat promisiunea de a primi “foloase materiale” de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (denuntator in cauza), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, in conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.

Dupa emiterea titlului de proprietate, Ontanu a primit un teren de 1.500 mp, situat pe strada Barbu Vacarescu, care a fost transferata de catre denuntator, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare – cumparare fictive catre avocata Radu Loredana Claudia si o alta persoana, interpusi indicati de edil.

In baza acestei solicitari, la data de 13 noiembrie 2007, s-au incheiat, la acelasi notariat public, doua contracte de vanzare cumparare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafete de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Vacarescu catre persoana respectiva si asupra unei suprafete de 1.000 mp din acelasi lot catre suspecta Radu Loredana Claudia.

Pretul prevazut in contractul incheiat cu persoana respectiva a fost de 500 euro/mp, respectiv valoarea minima conform Ghidului cu preturi orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (pret total 250.000 euro).

In contractul incheiat cu avocata a fost prevazut un pret de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (pret total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plata s-a mentionat in ambele situatii ca s-ar fi platit un avans de 5.000 euro la o data neprecizata, iar diferenta s-ar fi achitat in numerar in ziua incheierii contractului.

In realitate nu s-a achitat nicio suma de bani, cele doua contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate in contul mitei promise primarului Ontanu Neculai, la indicatia acestuia, sustin procurorii.

Suprafata de teren respectiva era cuprinsa in titlul de proprietate emis la propunerea inculpatului Neculai Ontanu si avea o valoare de piata de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revandut de cei doi intermediari, la scurt timp, dupa finalizarea tranzactiilor fictive.

Neculai Ontanu urmeaza sa fie prezentat Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<