Nu sănătate, nu educaţie. României i se recomandă să crească cheltuielile bugetare pentru apărare

Nu sănătate, nu educaţie. României i se recomandă să crească cheltuielile bugetare pentru apărare

Nu sănătate, nu educaţie. României i se recomandă să crească cheltuielile bugetare pentru apărare

by March 8, 2016 0 comments

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a recomandat României să-şi crească cheltuielile bugetare pentru apărare având în vedere că alianţa trebuie să răspundă unor cereri crescânde pentru securitate şi apărare, adăugând că NATO contează pe România, iar România poate conta pe NATO, scrie mediafax.ro.

“Recomand României să-şi crească cheltuielile bugetare pentru apărare, deci să continuie creşterea de anul trecut pentru anii care vor veni. Această măsură este deosebit de importantă pentru ţările noastre având în vedere că trebuie să răspundem unor provocări de apărare într-o lume în schimbare în care avem cereri crescânde pentru securitate şi apărare. România doreşte să contribuie la o alianţă mai puternică care este în acelaşi timp cea mai bună garanţie pentru securitatea în Europa în special astăzi când avem de a face cu cele mai mari provocări de securitate din timpul acestei generaţii. Toate ţările membre ale NATO îşi sporesc capacitatea de reacţie a trupelor şi ne consolidăm prezenţa în partea estică a alianţei, prezenţă care va deveni din ce în ce mai puternică pe măsură ce ne pregătim pentru summit-ul de la Varşovia, din iulie, a spus secretarul general al NATO, marţi, la finalul întrevederii pe care a avut-o la Bruxelles cu premierul Dacian Cioloş, conform sursei citate.

El a apreciat activitatea României în teatrele de operaţiuni, în asigurarea securităţii în Marea Neagră, precum şi în susţinerea unor state nemembre NATO din Europa de Est, şi a subliniat faptul că una dintre diviziile alianţei din zona de sud-est a devenit mai activă.

Citiţi mai multe pe http://www.mediafax.ro/politic/secretarul-general-al-nato-recomand-romaniei-sa-si-creasca-cheltuielile-bugetare-pentru-aparare-15100953

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.