Sfidare. Fără autorizaţie de la primărie, 4.000 de secui, în marş prin Târgu Mureş

Sfidare. Fără autorizaţie de la primărie, 4.000 de secui, în marş prin Târgu Mureş

Sfidare. Fără autorizaţie de la primărie, 4.000 de secui, în marş prin Târgu Mureş

by March 11, 2016 0 comments

În jur de 4.000 de persoane care au participat, joi după amiaza, la o comemorare a secuilor martiri, s-au deplasat într-un marș neautorizat pe străzile municipiului Târgu Mureș pentru a depune la sediul Instituției Prefectului – Județul Mureș o petiție în favoarea autonomiei, la îndemnul organizatorului manifestării, Izsak Balazs, liderul Asociației ‘Siculitas’, scrie agerpres.ro.

Conform sursei, pentru a nu mai apărea incidente de genul celor din 2014 — când protestatarii, porniți de asemenea într-un marș neautorizat, s-au îmbrâncit cu jandarmii — autoritățile au restricționat circulația rutieră și au blocat traficul rutier în zona centrului municipiului.

Manifestanții, conduși de Izsak Balazs, europarlamentarul Tokes Laszlo, liderul PPMT, Szilagyi Zsolt, alături de care s-au aflat Marc Gafarot i Monjó, reprezentantul Partidului Democrat Catalan, Günther Dauwen, directorul Alianței Libere Europene  (European Free Alliance — EFA), José Mari Etxebarria, reprezentantul Partidului Național Basc, au scandat lozinci pro autonomiste în fața Prefecturii Mureș și, pe alocuri, lozinca ‘Să piară Trianonul!’.

Potrivit agerpres.ro, mitingul de la Târgu Mureș s-a încheiat fără incidente și urmează ca autoritățile să analizeze dacă se impune sancționarea organizatorilor manifestării, care au îndemnat participanții — sosiți din țară și din străinătate cu autocare — să pornească într-un marș neautorizat pe străzile orașului.

Citiţi mai multe pe http://www.agerpres.ro/social/2016/03/10/participantii-la-comemorarea-de-la-targu-mures-au-pornit-in-mars-neautorizat-catre-centrul-orasului-18-40-21

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<