Ştiaţi că…România e o ţară fără dezechilibre macroeconomice, ne linişteşte Iohannis

Ştiaţi că…România e o ţară fără dezechilibre macroeconomice, ne linişteşte Iohannis

Ştiaţi că…România e o ţară fără dezechilibre macroeconomice, ne linişteşte Iohannis

by March 17, 2016 0 comments

România este unul din puţinele state membre UE cu o economie fără dezechilibre macroeconomice, potrivit Semestrului European, o procedură prin care economia ţărilor UE este evaluată, a anunţat joi preşedintele Klaus Iohannis, înaintea plecării la Consiliul European, transmite mediafax.ro.

“O temă, care nu va da emoţii, dar pe care ţin să o menţionez, este Semestrul European. Semestrul European este, în esenţă, o procedură prin care economia ţărilor din Uniunea Europeană este evaluată. România, până acum foarte recent, a fost în situaţia unei economii declarate cu dezechilibru macroeconomic. În ultimul raport, am putut să constatăm cu bucurie, că România a fost scoasă de sub dezechilibru, şi România, împreună cu puţine ţări din Uniunea Europeană este declarată o economie fără dezechilibru macroeconomic”, a declarat preşedintele, pe Aeroportul Henri Coandă, înaintea reuniunii Consiliului European.

Conform sursei, Iohannis a mai spus că este “un progres semnificativ” pentru ţara noastră, dar trebuie promovat un program care să “înlăture deficienţele care încă există” în economie.

Citiţi mai multe pe http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-romania-printre-putinele-state-ue-cu-o-economie-fara-dezechilibru-macroeconomic-15112578

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.