Mesaje anti-ţigăneşti pe un cort, la Universitate, unde se sărbătoarea Ziua Romilor

Mesaje anti-ţigăneşti pe un cort, la Universitate, unde se sărbătoarea Ziua Romilor

Mesaje anti-ţigăneşti pe un cort, la Universitate, unde se sărbătoarea Ziua Romilor

by April 10, 2016 0 comments

Poliţiştii de la Secţia 10 din Capitală au deschis un dosar de incitare la ură sau discriminare după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe cortul amplasat în Piaţa Universităţii, unde se sărbătoreşte Ziua Romilor, au fost scrise mesaje rasiste, scrie mediafax.ro.

“Având în vedere cele petrecute pe parcursul nopţii la cortul amplasat în zona Pieţii Universităţii, unde se sărbătoreşte Ziua Romilor, DGPMB prin Secţia 10 Poliţie s-a autosesizat şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incitarea la ură sau discriminare”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Capitalei, precizând şi că au fost contactaţi de reprezentanţii organizatorilor, pentru a depune plângere, conform sursei.

Potrivit acestora, “urmează a se stabili şi activităţile pe care le-a depus firma de pază angajată de organizatori”.

Pe cortul amplasat în Piata Universităţii din Capitala, cu ocazia Zilei Romilor, au fost scrise, vineri noaptea, mai multe mesaje denigratoare, au semnalat şi reprezentanţii Poliţiei. Mai mulţi demnitari, miniştri şi secretari de stat, printre care şi Ministrul Justiţiei, şi-au arătat indignarea faţă de mesajele rasiste înscrise pe cortul unde se susţineau evenimente de Ziua Internaţională a Romilor, sărbătorită pe 8 Aprilie. Potrivit unor surse guvernamentale, Poliţia ar avea date că acestea au fost scrise de un grup de aproximativ zece persoane.

Citiţi mai multe pe http://www.mediafax.ro/social/cort-amplasat-piata-universitatii-ziua-internationala-romilor-vandalizat-mesaje-rasiste-politia-deschis-dosar-instigare-ura-iohannis-arata-oripilat-pruna-cere-pedepse-exemplare-video-15225534

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<