Protest la TVR, 200 de angajati au iesit in curtea institutiei pentru sustinerea Monicai Ghiurco

Protest la TVR, 200 de angajati au iesit in curtea institutiei pentru sustinerea Monicai Ghiurco

Protest la TVR, 200 de angajati au iesit in curtea institutiei pentru sustinerea Monicai Ghiurco

by April 18, 2016 0 comments

Circa 200 de angajati din TVR au iesit in curtea institutiei, luni, pentru sustinerea Monicai Ghiurco, acestia depunand si o petitie la Consiliul National de Combatere a Discriminarii (CNCD), reclamand declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu, scrie Mediafax. Manifestatia, care s-a incheiat rapid, a avut loc in conditiile in care Consiliul de Administratie s-a intrunit pentru a propune din nou un membru pentru postul de presedinte-director general, dar nu a avut cvorumul necesar pentru a lua o decizie in acest sens, relateaza hotnews.ro.

Aproape 200 de angajati ai TVR au protestat in curtea institutiei. “Este un protest in curtea TVR. Astazi este sedinta Consililui de Administratie(CA), oamenii au iesit sa o sustina pe Monica Ghiurco. Sunt intre 150 si 200 de oameni, simpli salariati ori lideri si membri de sindicat. Nu este un protest organizat de sindicate. Au iesit in pauza , nu au oprit lucrul si nu s-a scandat” a declarat Dragos Bocanaciu, presedintele sindicatului SPUSTV.

Potrivit sursei citate, salariatii TVR au semnat o petitie pe care au depus-o la Consiliul National de Combatere a Discriminarii (CNCD), privind declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu care a spus ca reprezentantii salariatilor nu pot conduce TVR pentru ca nu ar face fata.

Parlamentul a respins, in decurs de doua saptamani, cele doua propuneri pe care CA al TVR le-a facut pentru conducerea institutiei: George Orbean si Monica Ghiurco. Cele doua propuneri nu au obtinut, in plenul Parlamentului, voturile PSD.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.