Coruptia din sanatate: spaga pentru un director de spital ajunge si la 30 procente. O parte din bani, la partide

Coruptia din sanatate: spaga pentru un director de spital ajunge si la 30 procente. O parte din bani, la partide

Coruptia din sanatate: spaga pentru un director de spital ajunge si la 30 procente. O parte din bani, la partide

by May 26, 2016 0 comments

Tolo.ro, blogul jurnalistului Catalin Tolontan, publica joi marturia unui medic-sef de microbiologie de la un important spital de urgenta din Bucuresti, potrivit caruia “directorii de spital iau si 30% din contractele cu Hexi, scrie Hotnews.ro. O parte din bani merg la partidul care-i protejeaza!”. “Teoretic, comisia de licitatii era independenta. Practic, era vorba de bani. Aproape toate firmele de biocide dadeau bani. Ca sa fie clar! Dar Hexi avea un specific. Se stia ca produsele lor sunt slabe. Si atunci, ei plusau la bani, fata de altii. Cand am ajuns in spital am aflat acest lucru. Era un lucru general cunoscut, larg raspandit”, a dezvaluit medicul pentru Tolo.ro, in cadrul unei noi investigatii semnate de Mirela Neag, Razvan Lutac si Catalin Tolontan.
Conditia  doctorului este “să nu-mi dezvălui numele acum”: “Vreau să vă povestesc cum se trucau licitațiile pe dezinfectanți. Aștept asta de cinci ani! Mă resemnasem, nu mai credeam că va veni acest moment.”

“Poate de aici ar trebui să începem discuția. De la faptul că atentatul la siguranța națională a început cu distrugerea Cantacuzino. Să știți că inițial Hexi Pharma venea cu avize bazate pe analize de la Cantacuzino. Apoi au migrat la Unilab. Asta, așa, că poate zice doamna Flori Dinu că nu știu ce vorbesc. Știu foarte bine, știu lucrurile în detaliu! Nu am uitat nimic din acești ultimi 20 de ani. Zece am stat la Cantacuzino și zece la spitalul despre care o să vă povestesc cum se rucau licitațiile”, povesteste medicul.

“Teoretic, comisia de licitații era independentă. Practic, era vorba de bani. Aproape toate firmele de biocide dădeau bani. Ca să fie clar! Dar Hexi avea un specific. Se știa că produsele lor sunt slabe. Și atunci, ei plusau la bani, față de alții. Când am ajuns în spital am aflat acest lucru. Era un lucru general cunoscut, larg răspândit”, a dezvaluit medicul.

Corpul de Control al premierului Dacian Cioloș face în aceste zile controale în patru spitale bucureștene: Municipal, Floreasca, Spitalul de Arși și Sf. Ioan. Raidul este în curs. S-a ajuns la interviuri față în față cu medicii. Surse din spitale susțin că există declarații scrise, inclusiv ale managerilor, care vorbesc despre faptul că “se știa că produsele Hexi aveau o calitate mai slabă”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.