Pe cine da in judecata Curtea Constitutionala. ”Nu era cazul sa ne faca ticalosi”

Pe cine da in judecata Curtea Constitutionala. ”Nu era cazul sa ne faca ticalosi”

Pe cine da in judecata Curtea Constitutionala. ”Nu era cazul sa ne faca ticalosi”

by May 26, 2016 0 comments

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) il va da in judecata pe jurnalistul Liviu Avram pentru a-i cere o “reparatie morala” dupa ce acesta a afirmat intr-un editorial ca “judecatorii CCR au fost niste ticalosi”, a declarat, joi, pentru Mediafax, presedintele CCR, Augustin Zegrean.

“Curtea Constitutionala il va da in judecata pe Liviu Avram pentru ca a jignit institutia. (Vom face acest demers – n.r.) foarte repede. Noi nu o sa facem o plangere penala impotriva sa, nu dorim sa intre la inchisoare. O sa ii cerem o reparatie morala pentru institutie. Totusi, suntem acolo oameni cu multa experienta de viata, cu multa scoala, cu multi ani de munca. Nu cred ca este cazul sa ne faca ticalosi”, a declarat Zegrean, pentru Mediafax.

Zegrean se refera la titlul articolului publicat de Avram pe Adevarul miercuri – “Judecatorii Curtii Constitutionale au fost, totusi, niste ticalosi”.

Replica lui Avram la acest anunt al lui Zegrean a fost urmatoarea: “Eu zic ca e de bine. Abia astept sa explic in fata unei instante ceea ce, foarte pe scurt, am scris in acel articol.”

In incheierea articolului din Adevarul, Avram justifica acest titlu: “Privind acum retrospectiv, inteleg ca mi-am batut gura de pomana la Curtea Constitutionala, ca am chinuit de pomana rabdarea bietilor oameni si ca decizia de neimplicare era deja luata inaintea judecatii. Indiferent ce justificari vor pune in motivari, am convingerea ca deciziile date pe 4 si pe 11 mai au fost eminamente politice si n-au avut nicio legatura nici cu dreptul, nici cu dreptatea. Si atunci cum sa le zici altfel?”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.