Proiect de lege: 3 milioane de semnaturi pentru interzicerea casatoriilor gay

Proiect de lege: 3 milioane de semnaturi pentru interzicerea casatoriilor gay

Proiect de lege: 3 milioane de semnaturi pentru interzicerea casatoriilor gay

by May 23, 2016 0 comments

Mai multe ONG-uri reunite in cadrul “Coalitiei pentru familie” au depus luni luni o initiativa de modificare a Constitutiei prin care ar urma sa fie interzise casatoriile intre homosexuali.

Initiativa, precizeaza Agerpres, prevede ca definitia casatoriei este uniunea liber consfintita dintre un barbat si o femeie.

Pentru sustinerea acestei initiative, cei de la Coalitia pentru familie au depus si trei milioane de semnaturi stranse in toata tara, listele fiind aduse cu un camion la Parlament.

“Asistam cu totii la o premiera istorica, nationala si europeana – trei milioane de cetateni romani, intr-un enorm efort de solidaritate, au semnat proiectul de lege pentru revizuirea Constitutiei, mai precis a articolului 48 alineatul 1, care vizeaza definirea casatoriei ca uniune dintre barbat si femeie. Incercam astfel sa inlocuim textul actual din Constitutie, care spune – casatoria se bazeaza pe uniunea liber consfintita dintre soti, deci aducem un plus de precizare in definirea casatoriei. De altfel, Romania se inscrie intr-un trend european in acest sens. Exista o initiativa la nivel european pentru definirea in acesti termeni a casatoriei si avem si exemplele de anul trecut ale Croatiei si Sloveniei, care au facut deja referendumuri soldate cu succes pentru inscrierea in Constitutiile lor a acestei definitii”, a declarat, cu aceasta ocazie, presedintele comitetului de initiativa constitutionala al Coalitiei pentru familie, Mihai Gheorghiu.

El a adaugat ca initiativa a fost semnata de reprezentanti ai tuturor cultelor din Romania si ca spera ca pana la toamna aceasta sa fie luata in discutie in Parlament si sa se organizeze un referendum pe acest subiect.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.