PSD incepe operatiunea Zgoneaexit. Victor Ponta, posibil noul presedinte al Camerei Deputatilor

PSD incepe operatiunea Zgoneaexit. Victor Ponta, posibil noul presedinte al Camerei Deputatilor

PSD incepe operatiunea Zgoneaexit. Victor Ponta, posibil noul presedinte al Camerei Deputatilor

by May 3, 2016 0 comments

Dupa excluderea din partid a lui Valeriu Zgonea, PSD urmeaza sa il inlocuiasca din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, pozitie care echivaleaza cu al treilea om in stat, potrivit hotnews.ro. Zgonea a spus clar miercuri, dupa ce a fost “executat” de colegii sai, ca nu isi va da demisia din aceasta functie, astfel ca deputatii PSD trebuie sa faca demersul necesar parlamentar pentru revocarea lui. Cel mai vehiculat nume pentru a ii lua locul a fost cel al lui Victor Ponta, chiar Liviu Dragnea declarand luni seara ca “sufleteste si pragmatic” si-ar dori ca fostul premier sa devina presedintele Camerei Deputatilor. Un alt nume posibil este al lui Florin Iordache, vicepresedintele Camerei Deputatilor si presedintele Comisiei de integritate a partidului.

Numele lui Victor Ponta a inceput sa fie vehiculat inainte ca Zgonea sa fie exclus prin vot, in sedinta Comitetului Executiv al PSD. Intrebat de aceasta posibilitate, Dragnea a declarat miercuri, dupa sedinta, ca Ponta este “pregatit pentru toate functiile.”

Ulterior, luni seara la Romania TV, Dragnea a fost mai direct si a afirmat ca doreste sa refaca tandemul cu Ponta in campanie.

“Eu, sufleteste si pragmatic, mi-as dori ca Victor Ponta sa devina presedintele Camerei Deputatilor si sa mergem impreuna in campania electorala, cum am fost atatia ani de zile. Am stabilit cu Victor, zilele trecute, ca dupa Paste sa ne vedem sa discutam si asta si alte lucruri, pentru ca functia de la Camera nu e importanta in sine, avem de discutat mai multe lucruri, despre reimplicarea lui in partid, pentru ca avem nevoie de el, el are nevoie de noi si Romania are nevoie de refacerea echipei dintre noi doi. O sa ma vad cu Victor si o sa discutam”, a declarat Dragnea, citat de Mediafax.

Miercuri, un alt nume mentionat a fost cel al lui Florin Iordache, care, potrivit unor surse din partid, ar avea cele mai mari sanse. Iordache este vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

Au existat si alte nume vehiculate: Marian Neacsu – secretarul general al PSD, fostul lider de grup, care este insa condamnat definitiv la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, Gabriel Vlase – vicepresedinte al Camerei Deputatilor si chiar si Rovana Plumb – fostul ministru al Muncii si fostul presedinte al Consiliul National al PSD.

Conducerea PSD urmeaza sa decida inlocuitorul lui Zgonea in prima sedinta a Biroului Permanent National dupa Paste, care deocamdata insa nu a fost anuntata. Deputatii PSD se reunesc in sedinta de grup marti dupa-amiaza.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<