Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, audiat intr-un dosar al lui Gigi Becali. Ar fi implicati si calugarii de la muntele Athos

Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, audiat intr-un dosar al lui Gigi Becali. Ar fi implicati si calugarii de la muntele Athos

Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, audiat intr-un dosar al lui Gigi Becali. Ar fi implicati si calugarii de la muntele Athos

by July 11, 2016 0 comments

Mitropolitul Ardealului IPS Laurentiu Streza a sosit luni dimineata la Directia Nationala Anticoruptie, transmite Digi 24. Potrivit unor surse citate de Agerpres, mitropolitul a fost chemat sa dea o declaratie in calitate de martor, intr-un dosar in care procurorii investigheaza modul in care omul de afaceri George Becali si-a scris cartile in timpul detentiei, in conditiile in care acesta a coordonat una dintre lucrari.

Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, a refuzat sa faca declaratii la iesirea din sediul DNA, dupa ce a fost audiat, in calitate de martor, in dosarul privind redactarea unor lucrari stiintifice de catre detinuti, informeaza Agerpres. Laurentiu Streza a coordonat o carte scrisa in detentie de Gigi Becali cu titlul “Iubirea Milostiva si Mantuitoare”, aparuta la editura “Seculum”.

In schimb, avocatul mitropolitului, Daniel Ionascu, a explicat ca Laurentiu Streza nu a coordonat sau avizat cartea lui Becali, ci doar a binecuvantat-o, la cererea unui calugar de la Muntele Athos.

“Preasfintia sa nu a avizat cartea, ci a binecuvantat-o. Asadar, fiecare dintre dumneavoastra amintiti-va ca este imposibil sa nu va fi trecut prin mana cel putin o data un acatist, o care din aceea mica sau orice carte tiparita in biserica. Asadar, nu exista carte care apare in biserica sa nu aiba binecuvantarea unui vicar, ca este mitropolit, ca este episcop. Un parinte de la Muntele Athos a mers la Preasfintitul si i-a cerut sa ii dea o binecuvantare domnului Becali, in asa fel incat acesta sa scrie in viitor o carte. Nu s-a pus problema vreunui capital de nicio natura, nici juridica si nici materiala. Nu s-a pus problema ca aceasta sa fie o contravaloare”, a spus Daniel Ionascu.

Avocatul a adaugat ca nu s-a pus problema ca Gigi Becali sa faca sponsorizari catre Biserica in schimbul binecuvantarii acelei carti.

El a mai spus ca de fapt cartea a fost scrisa de calugarii de la Muntele Athos, iar Becali a pus doar titlul.

“Domnul George Becali nu este cel care a cerut, ci au cerut calugarii de la Muntele Athos care au scris lucrarea. Aceasta lucrare este un co-autorat. Titlul este al autorului, insa corectura, grafica, textul si tot ce este acolo a apartinut de la Muntele Athos. Un calugar de la Athos este cel care ii cere Preasfintitului aceasta binecuvantare, nu domnul Becali. Binecuvantarea a fost data pentru scrierea lucrarii. Cartea nu era scrisa. Cand s-a dat o binecuvantare, domnul Becali poate sa o foloseasca unde apreciaza domnia sa, insa raspunderea nu este a celui care da binecuvantarea”, a afirmat avocatul.

Gigi Becali a beneficiat de eliberare conditionata, dupa ce pedeapsa i-a fost redusa in urma redactarii a cinci carti: “Iubirea Milostiva si Mantuitoare” – coordonator Laurentiu Streza, “Becali. Parlamentul Europei si Parlamentul Romaniei” – coordonator Dan Pavel, “Muntele Athos. Patria Ortodoxiei” – coordonator Teodosie, “Steaua si Becali” – coordonator Cojocaru Viorel, “Becali si Politica. Inceputurile” – coordonator Dan Pavel.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<