Procurorii DNA, la Saint-Tropez! Vilele inculpatului Horia Simu, puse sub sechestru

Procurorii DNA, la Saint-Tropez! Vilele inculpatului Horia Simu, puse sub sechestru

Procurorii DNA, la Saint-Tropez! Vilele inculpatului Horia Simu, puse sub sechestru

by July 28, 2016 0 comments

Procurorii DNA au cerut impunerea măsurii sechestrului asigurat pe două vile aflate în proprietatea milionarului Horia Simu în Franța, în celebra stațiune Saint-Tropez. Măsura a fost aprobată de un judecător de la un tribunal francez, informează B1TV.

Detalii apar în dosarul în dosarul în care Horia Simu a fost în trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, dare de mită și spălare de bani într-un dosar de restituire ilegală a unui teren de către ANRP, cu un prejudiciu de aproximativ 9 milioane de euro.

Argumentul cu care procurorii DNA au convins autoritățile franceze să impună măsura sechestrului asigurator pe casele milionarului a fost că acesta le-a construit cu bani obținuți ilegal.

În cazul în care Horia Simu va fi declarat vinovat de instanțele de judecată, cele două vile vor fi confiscate.

În rechizitoriul întocmit de DNA se arată că persoane cu funcţii de conducere din Administraţia Prezidenţială, Ministerul Mediului şi RAAPPS au intervenit pentru ca Horia Simu să obţină, în anul 2011, despăgubiri nelegale de la ANRP pentru un teren din municipiul Constanţa.

Procurorii mai susţin că o persoană, care la acel moment ocupa funcţia de consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, i-a intermediat lui Simu o întâlnire cu prefectul judeţului Constanţa.
“În acelaşi scop al obţinerii cât mai urgente a despăgubirilor, inculpatul Simu Horia, prin intermediul (…) – consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale la acea dată, s-a întâlnit cu prefectul judeţului Constanţa (…) şi a obţinut sprijinul acestuia pentru soluţionarea favorabilă şi urgentă a dosarului, aspect materializat prin validarea cererii de despăgubire de către Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor şi înaintarea dosarului la ANRP”, se mai arată în rechizitoriu.

Potrivit acestuia, tot prin intermediul unei persoane care avea “o funcţie importantă” în cadrul Administraţiei Prezidenţiale a ajuns Horia Simu şi la Crinuţa Dumitrean, care era preşedinte al ANRP.

“În urma demersurilor pe care le-a făcut la nivelul Primăriei Constanţa şi a Instituţiei Prefectului (…) se reuşise ca dosarul să ajungă la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, astfel încât inculpatul Simu Horia a avut nevoie de alte persoane care să-i mijlocească legătura cu (…) inculpata Dumitrean Crinuţa Nicoleta. Profitând de relaţia profesională şi de prietenie cu (…), care deţinea o funcţie importantă la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, inculpatul Simu Horia i-a transmis acestuia disponibilitatea sa de a ceda un procent de 25% din drepturile deţinute în dosarul de despăgubire nr. 22804/FFC/2010 pentru obţinerea cât mai urgentă şi într-un cuantum cât mai mare de despăgubiri de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Astfel, (…), prin intermediul (…) – director tehnic în cadrul RAAPPS, a apelat la (…) – director general al aceleiaşi regii, despre care avea cunoştinţă că se află într-o relaţie specială cu inculpata Dumitrean Crinuţa Nicoleta, şi i-a transmis disponibilitatea inculpatului Simu Horia ca pentru urgentarea şi soluţionarea dosarului de despăgubire să cedeze 25% din totalul drepturilor litigioase pe care le achiziţionase anterior”, mai susţin procurorii anticorupţie.

În schimbul sprijinului acordat, Horia Simu i-ar fi cedat persoanei din cadrul Administraţiei Prezidenţiale 10% din drepturile litigioase, printr-un intermediar.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.