Au fost găsiți ”traficanții de arme” din reportajul Sky News. Totul a fost aranjat

Au fost găsiți ”traficanții de arme” din reportajul Sky News. Totul a fost aranjat

Au fost găsiți ”traficanții de arme” din reportajul Sky News. Totul a fost aranjat

by August 10, 2016 0 comments

Mai multe percheziții au loc miercuri dimineața în Bistrița și Târgu Mureș, în dosarul deschis ca urmare a materialului difuzat de televiziunea Sky News, cu privire la așa-ziși traficanți de arme din România.

Cei patru presupuși traficanți au fost ridicați de procurori și duși la audieri de procurorii DIICOT. Mai este vizată și o a cincea persoană, presupusul intermediar între jurnaliștii Sky News și traficanții de arme.

Potrivit unor surse judiciare, persoana care a intermediat contactul dintre așa-zișii traficanți și jurnaliștii Sky News le-a declarat anchetatorilor, marți seara, că totul a fost pus la cale în înțelegere cu reporterii. Mai mult, jurnaliștii i-ar fi plătit pentru a apărea în reportaj. O parte dintre armele care au apărut în reportaj au fost deja ridicate de anchetatori. Traficanții erau de fapt vânători, iar armele erau deținute legal.

Postul de televiziune britanic Sky News a prezentat recent un reportaj în care apar doi presupuşi traficanţi de arme din România, dispuşi să vândă armament provenind din Ucraina unor cumpărători din Europa Occidentală. Ulterior, Poliţia Română a informat că, din primele verificări efectuate cu sprijinul celorlalte instituţii din sistemul de securitate naţională, a rezultat că armele prezentate în reportajul Sky News fac parte din categoria armelor de vânătoare.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.