Ceartă între primarii liberali pe pensiile speciale. Hava: nu sunt populiste. Boc: crează privilegii

Ceartă între primarii liberali pe pensiile speciale. Hava: nu sunt populiste. Boc: crează privilegii

Ceartă între primarii liberali pe pensiile speciale. Hava: nu sunt populiste. Boc: crează privilegii

by August 26, 2016 0 comments

Mircea Hava, primarul din Alba, a declarat: “Nimeni nu vrea sa fie voievod, zeu ocrotit de lege insa eu cred ca un primar, care a adus bani europeni, cum eu de exemplu am adus la Alba 30 milioane de euro,  cred ca ar trebui sa aiba un salariu mai mare decat un primar care in localitatea lui nu s-a intamplat nimic.

O sa va spun si de pensia speciala, care poate o sa supere. Nu e speciala. Eu, de exemplu, sunt la al saselea mandat. Ce o sa fac dupa, sau altii care au avut patru mandate de treaba administrativa. Şefii nostri de partid sunt cei pe care ii punem noi. Si sefii de partid trebuie sa intelega ca nu e o treaba populista si ca da bine la altii. Sefii nostri de partid sunt parlamentari. As vrea sa vad un parlamentar ducandu se la notar si sa spuna eu nu vreau pensia speciala de parlamentar”.

În schimb,primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, vineri, ca diferentele dintre salariile din administratia centrala si locala trebuie reduse si ca primarii au nevoie de salarii “decente” care sa le asigure o pensie mai mare, afirmand ca pensiile speciale creeaza dezechilibre, informeaza Mediafax.

“Principiul care trebuie sa ramana in Romania este urmatorul, in primul rand voi milita intotdeauna pentru desfiintarea pensiilor speciale. Am apreciat si apreciz ca, in fata legii, toti trebuie sa fim egali. Aceasta inseamna sa ai un salariu decent pentru a avea o pensie decenta. Nu sunt de acord cu pensii speciale pentru a crea categorii privilegiate. Din aceasta perspectiva si pentru administratia publica locala este de preferat si de dorit sa ai salarii decente pentru a avea pensii decente si sa nu existe discrepante atat de mari intre salarizarea din administratia centrala care este de doua, de trei ori mai mare decat salarizarea din administratia locala. Despre aceste principii vorbim nu neaparat despre cuantum”, a declarat primarul municipiului Cluj, Emil Boc, prezent la Liga Alesilor Locali PNL, la Brasov.

Emil Boc a refuzat sa explice ce inseamna “salariu decent”, afirmand ca Guvernul “care guverneaza in functie de resursele pe care le are” ar trebui sa raspunda la aceasta intrebare.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.