Jurnaliștii de la Sky News, urmăriți penal pentru difuzarea de informații false

Jurnaliștii de la Sky News, urmăriți penal pentru difuzarea de informații false

Jurnaliștii de la Sky News, urmăriți penal pentru difuzarea de informații false

by August 17, 2016 0 comments

Jurnalistii de la Sky News care au realizat reportajul despre traficul de arme din Romania sunt urmariti penal de DIICOT pentru transmitere de informati false care ar putea afecta securitatea nationala a statului roman prin inducerea in eroare a autoritatilor europene si pentru initierea unui grup infractional organizat, anunta News.ro.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au aratat, in cererea de arestare preventiva a lui Mihai Aurelian Szanto, Atilla Csaba Pantics si Levente Pantics, care apar in materialul Sky News, ca dupa identificarea acestora, in 11 august, s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de Stuart Ramsay si alti doi jurnalisti britanici de la Sky News, pentru comunicare de informatii false, informatia fiind mentionata in motivarea deciziei de la Curtea de Apel Bucuresti.

Mihai Aurelian Szanto, intermediarul materialului Sky News, si fratii Atilla Csaba Pantics si Levente Pantics au fost arestati preventiv in 12 august, dupa ce Curtea de Apel Bucuersti a admis cererea procurorilor DIICOT, care i-au pus pe cei trei sub acuzare pentru constituire a unui grup infractional organizat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si comunicarea de informatii false. Decizia nu este definitiva, contestatia urmand sa fie judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

DIICOT arata, cand a cerut arestarea apreventiva a celor trei romani, ca actiunile celor trei jurnalisti britanici care au realizat reportajul difuzat de Sky News referitor la traficul de arme din Romania “sunt de natura a afecta securitatea nationala a statului roman prin inducerea in eroare a autoritatilor europene, a populatiei largi din Europa si din Romania cu privire la posibilitatea autoritatilor de stat romane de a gestiona contrabanda cu armament”.

Procurorii DIICOT precizau ca cei trei jurnalisti britanici vor fi citati pentru a fi audiati prin intermediul unei comisii rogatorii internationale.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.