Bată-i toaca! Studenții ortodocși din Cluj au provocat daune ”zgomotoase” în munții Ceahlău

Bată-i toaca! Studenții ortodocși din Cluj au provocat daune ”zgomotoase” în munții Ceahlău

Bată-i toaca! Studenții ortodocși din Cluj au provocat daune ”zgomotoase” în munții Ceahlău

by September 2, 2016 0 comments

Un grup de studenţi ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din Cluj s-a manifestat zgomotos, în inima muntelui Ceahlău, în plină rezervaţie naturală. Tinerii au bătut toaca aproape continuu 10 ore, deşi legea interzice explicit manifestările zgomotoase în rezervaţiile naturale.

Liniştea de pe munte sau din rezervaţiile naturale este adesea perturbată de membrii Studenţilor Creştini Ortodocşi (ASCOR) Cluj care, de un an şi jumătate, obişnuiesc să efectueze pelerinaje, inclusiv în zone montane, cu o toacă după ei. Membrii acestei asociaţii religioase obişnuiesc ca, în timpul pelerinajelor pe care le parcurg, să bată toaca, ignorând astfel normele legale privind tulburarea liniştii şi ordinii publice, precum şi regulile din rezervaţiile naturale, unde manifestările zgomotoase sunt explicit interzise, informează adevarul.ro.

Ultima „ispravă“ de acest gen a membrilor ASCOR a avut loc weekendul trecut, atunci când un grup de aproximativ 100 de persoane a mers într-un pelerinaj în Masivul Ceahlău, din judeţul Neamţ. Studenţii creştin-ordodocşi s-au cazat în staţiunea Durău şi au pornit pe traseu sâmbătă, 27 august, zi în care, potrivit reprezentanţilor Parcului Naţional Ceahlău, alţi peste 600 de turişti au urcat muntele concomintent cu membrii ASCOR.

Tinerii din Cluj au purtat asupra lor cruci mari din lemn, dar şi icoane pe care şi le-au legat la gât. Singurul lucru care i-a deranjat însă pe cei mai mulţi dintre turişti a fost obiceiul studenţilor ASCOR de a bate toaca atunci când sunt în pelerinaj. Grupul de turişti a început urcarea pe munte prin zona Fântânele, timp în care toaca studenţilor clujeni se auzea strident.

Cititi mai mult pe: http://www.voceatransilvaniei.ro/studenti-ortodocsi-clujeni-toaca-rezervatie-naturala-turisti/

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.