Bomba politică a anului! Vasile Blaga îți anunță retragea din fruntea PNL.Update: Demisia e oficială

Bomba politică a anului! Vasile Blaga îți anunță retragea din fruntea PNL.Update: Demisia e oficială

Bomba politică a anului! Vasile Blaga îți anunță retragea din fruntea PNL.Update: Demisia e oficială

by September 28, 2016 0 comments

Copresedintele PNL, Vasile Blaga, s-a prezentat in aceasta dimineata la DNA Ploiesti, unde este chemat pentru a fi audiat in calitate de suspect intr-un dosar de coruptie, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Potrivit acestora, ar fi vorba de luare de mita la acordarea unui contract. Fapta s-ar fi petrecut intre 2009 si 2012, dar nu e clar deocamdata in ce calitate.

Vasile Blaga a iesit din sediul DNA putin dupa ora 12.00 si a spus ca o sa-si dovedeasca nevinovatia. Intrebat daca isi va da demisia din functia de co-presedinte PNL, el a spus ca sunt “primul care trebuie sa respecte statutul PNL”, “voi actiona in consecinta”.

Potrivit statutului PNL (Art. 26), membrilor care ocupa functii de conducere in interiorul partidului, suspendarea din functie care ocupa functii de conducere in interiorul partidului, suspendarea din functie se aplica de drept in cazul dispunerii masurilor de arestare preventiva sau de arest la domiciliu, pecum si in cazul condamnarii in prima instanta.

Pe de alta parte, PNL are si un cod de integritate pentru candidatii la alegeri, cum este cazul lui Blaga, care prevede ca nu pot candida cei care sunt urmariti penal pentru luare si dare de mita. Potrivit DNA, Blaga este urmarit pentru trafic de influenta.

Update: Vasile Blaga a anuntat intr-un comunicat de presa ca isi depune demisia din functia de co-presedinte al PNL, afirmand ca isi va dovedi “nevinovatia in fata institutiilor abilitate”.

“In urma acuzatiilor care mi s-au adus astazi, imi voi dovedi nevinovatia in fata institutiilor abilitate. Eu insumi sunt garantul respectarii Statutului PNL si a tuturor deciziilor partidului. Nu pot sa cer colegilor mei sa respecte criteriile de integritate, iar eu sa nu o fac. Ca atare, voi actiona in consecinta si imi depun demisia din functia de co-presedinte al Partidului National Liberal si din cea de sef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an” afirma Blaga.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<