Instanța anulează mare parte din probele procurorilor DNA împotriva Olguței Vasilescu

Instanța anulează mare parte din probele procurorilor  DNA împotriva Olguței Vasilescu

Instanța anulează mare parte din probele procurorilor DNA împotriva Olguței Vasilescu

by September 20, 2016 0 comments

Un judecator de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti a stabilit, marti, ca procurorii DNA ar fi incalcat, pe parcursul anchetei, dreptul la aparare al Liei Olguta Vasilescu in dosarul de coruptie si a constatat nulitatea relativa a actelor de urmarire penala, anchetatorii urmand sa decida, in cinci zile, daca mentin dispozitia de trimitere in judecata sau solicita restituirea cauzei, informeaza News.ro. Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

“Admite in parte cererile si exceptiile formulate de inculpatii Preda Radu Cosmin, Popescu Elena Daniela si Vasilescu Lia Olguta. Constata neregularitatea actului de sesizare a instantei in ceea ce priveste stabilirea obiectului si limitelor judecatii cu referire la inculpatii Preda Radu Cosmin si Popescu Elena Daniela. Constata nulitatea relativa a actelor de urmarire penala privind pe inculpata Vasilescu Lia Olguta, prin incalcarea dreptului acesteia la aparare”, se arata in decizia instantei.

In plus, Tribunalul Bucuresti a exclus actele de urmarire penala “efectuate de ofiterii de politie judiciara fara a avea delegarea procurorului de caz”.

Este vorba despre declaratiile martorilor Constantin Selavartea, Ion Vlasceanu Ion, Gabriela Miereanu Gabriela, precum si de denuntul formulat de Ionut Cosmin Parvulescu, pe 7 martie 2016.

Instanta a exclus si proba constand in interceptarea convorbirii ambientale dintre Ion Vlasceanu Ion si Ionut Parvulescu Ionut, din 19 februarie, “aceasta fiind obtinuta in mod nelegal”.

“Incheierea motivata se va comunica procurorului care in termen de cinci zile de la comunicare trebuie sa instiinteze judecatorul de camera preliminara daca mentine dispozitia de trimitere in judecata sau solicita restituirea cauzei”, mai arata Tribunalul Bucuresti.

Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.