Klaus Iohannis: Singura ieșire a lui Gabriel Oprea este demisia din Senat

Klaus Iohannis: Singura ieșire a lui Gabriel Oprea este demisia din Senat

Klaus Iohannis: Singura ieșire a lui Gabriel Oprea este demisia din Senat

by September 23, 2016 0 comments

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca nu stie daca ca exista posibilitatea procedurala de a fi reluat votul din Senat in cazul lui Gabriel Oprea, dar o solutia pentru detensionarea situatiei este demisia acestuia, potrivit Hotnews.ro. Presedintele s-a aatat ingrijorat de protestele de joi, pe care le considera insa indreptatite pentru ca “oamenii sunt revoltati” de faptul ca parlamentarii isi permit “sa protejeze pe cineva printr-un vot”.

“Situatia in care s-a ajuns acum, a domnului Oprea, nu poate fi usor detensionata. Nu stiu daca procedural se poate relua votul in Senat, dar exista posibilitatea ca persoana vizata sa demisioneze ca sa detensioneze situatia”, a declarat Iohannis.

Presedintele a criticat Senatul pentru respingerile repetate ale solicitarilor DNA: “Sunt foarte trist, mahnit, ca Senatul, dupa foarte multe discutii, nu a inteles despre ce este vorba, senatorii voteaza la ordinul partidului, avem senatori cu un discurs deschis antijustitie, este revoltator.”

“In Parlament nu trebuie sa se voteze vinovatia sau nevinovatia unui membru, asta se stabileste doar in sala de judecata”, a precizat Iohannis.

Seful statului le-a cerut alegatorilor sa voteze in alegerile din aceasta toamna partide care “nu au pe liste penali”, spunand ca lor le revine responsabilitatea pentru schimbare.

“Alegatorul trebuie sa inteleaga ca de el depinde. Sunt partide care au inteles cat de cat aceasta nevoie de reformare, si partide care nu vor sa inteleaga ca drumul Romaniei este spre stat de drept si transparenta”, a declarat Iohannis, adaugand ca “alegatorul sa voteze partide care nu au pe lista penali si sa nu voteze partidele care pastreaza penalii pe liste”.

Iohannis s-a aratat ingrijorat de protestele de joi seara, aratand “pe buna dreptate, oamenii sunt revoltati, adica isi permit parlamentarii sa protejeze pe cineva printr-un vot”, a spus Iohannis.

“Daca se poate relua, e bine sa se mai voreze o data, dar problema ramane. Sunt prea multi oameni care au prea mari probleme in Parlament”, a adaugat presedintele.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.