Mident Style:” Este tratamentul stomatologic sigur în sarcină?„

Mident Style:” Este tratamentul stomatologic  sigur în sarcină?„

Mident Style:” Este tratamentul stomatologic sigur în sarcină?„

by September 17, 2016 0 comments

Femeile însărcinate reprezintă o categorie aparte de pacienţi căreia medicul stomatolog trebuie să îi acorde o atenţie deosebită. În timpul sarcinii se produc o serie de modificări fiziologie, iar precauţiile luate de medicul stomatolog urmăresc pe de o parte sănătatea buco-dentară a mamei şi pe de altă parte sănătatea buco-dentară a viitorului copil.

Pentru viitoarele mamici care doresc sa-si planifice o sarcina, clinica Mident Style va asteapta in Șos. Colentina nr.16, Bloc IRIS (A2), Complex Rose Garden   pentru o consultatie si un  plan de tratament GRATUITE.

Dna doctor Alina Nistor, medic  stomatolog in cadrul clinicii Mident Style ne va vorbi astazi despre  ”cat de sigur este tratamentul stomatologic in sarcina” ?:

”Femeile  insarcinate  reprezinta o categorie aparte de pacienti, careia medicul dentist trebuie sa ii acorde o atentie deosebita.

Controlul si igienizarile dentare in timpul sarcinii sunt nu numai sigure, dar si recomandate de catre medicii dentisti.

Cresterea nivelului hormonal pe timpul sarcinii produce o serie de modificari gingivo-dentare, astfel ca gingia poate sangera si se poate inflama , cauzand retentia alimentelor si ulterior, iritarea  tesuturilor gingivale si dentare.

Tratamentele stomatologice profilactice pe timpul sarcinii sunt esentiale pentru a preveni infectiile orale, infectii care de multe ori au dus la nasteri premature.

Ce putem spune despre alte tipuri de tratamente dentare ?

Tratamentele dentare , cum ar fi  cariile sau cele protetice, se pot realiza la femeia insarcinata, tocmai pentru a preveni o posibila infectie.

Ca si trimestru de sarcina, cel de-al 2-lea este cel mai indicat, este perioada optima cand medicatia si anestezicele locale nu afecteaza dezvoltarea fatului .

Primul trimestru de sarcina este critic dpdv al organogenezei fatului si este bine sa se evite sau sa se temporizeze  tratamentul stomatologic si medicamentos, cat si anesteziile locale si radiografiile dentare.

In cel de al 3-lea trimestru, tratamentul stomatologic poate fi dificil pentru femeia insarcinata, datorita pozitiei de lucru pentru o perioada mai lunga de timp (poate fi afectata circulatia sanguina), iar stresul resimtit de mama poate duce la nastere prematura.

Cea mai sigura actiune in cel de –al 3lea trimestru, ar fi temporizarea  tratamentelor d upa nastere.

Totusi, tratamentele dentare urgente, ca de exemplu, extirparea nervului, sunt necesare.

Stresul la care ar fi supusa  femeia insarcinata ar  fi in defavoarea fatului, iar beneficiile  tratamentului stomatologic  ar  fi  mai mari.

Tratamentele cosmetice, cum ar fi albirea dentara, ar trebui evitata pe parcursul sarcinii.

Exista multe controverse  in  ceea ce priveste efectul advers al anesteziei locale  sau  al medicatiei in dezvoltarea fatului.

Daca tratamentului stomatologic  este  urgent , se va folosi o cantitate minima de anestezic local, fara adrenalina, dar  suficienta  cat sa asigure  confortul  pacientei.

Acest tip de anestezie  nu  trece bariera feto-placentara, astfel ca dezvoltarea  fatului nu este  afectata.

In stomatologie, de multe ori se folosesc  tratamente  aditionale  pe  cale  generala- antibiotice- pentru a preveni sau  trata infectiile  dentare.

Asadar, penicilinele din categoria B pot fi prescrise de catre medicul dentist femeii  insarcinate  fara consecinte  nefavorabile  fatului.

Femeia  insarcinata  trebuie  sa retina  faptul ca tratamentul stomatologic  este  necesar si posibil pentru starea ei de bine, dar si a fatului, igienizarea  gingivo-dentara  fiind  obligatorie.

De asemenea, femeia trebuie sa specifice perioada de sarcina in care se afla pentru ca medicul dentist sa-i  ofere  ingrijirea si tratamentul  de  care  are nevoie.”

Daca planifici o sarcina , vino  in  Clinica Mident Style pentru o consultatie si un plan de tratament GRATUITE , la unul din medicii nostri.

Alege sanatatea pentru tine si viitorul copil!

Pentru cei care doresc să-și facă o programare, clinica  Mident Style vă așteaptă în: Șos. Colentina nr.16, Bloc IRIS (A2), Complex Rose Garden sau la nr. de telefon: 021.380.26.37, fax: 0722.452.975, email: contact@midentstyle.ro.

 Mident Style  vă așteaptă într-un cadru elegant și profesionist cu servicii de buna calitate.

 

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.