Traian Băsescu: DNA lucrează, nu o să mai rămână nicio firmă românească

Traian Băsescu: DNA lucrează, nu o să mai rămână nicio firmă românească

Traian Băsescu: DNA lucrează, nu o să mai rămână nicio firmă românească

by September 13, 2016 0 comments

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat marti seara, invitat la B1TV, ca, avand in vedere sumele implicate in dosarul deturnarii de fonduri operative de la Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI), nu trebuia pornita o cauza penala ci pur si simplu initiata o actiune de recuperare a banilor, insotite de sanctionarea persoanelor care se fac vinovate. “Daca luam cat costa sa pregatesti un ofiter de informatii, in raport cu sumele derizrii de care vorbim, (…) cred ca am ajuns la niste exagerari”.

“Este evident ca fondurile operative nu pot fi folosite pentru cumparat cozonaci de sarbatori sau cadouri (…). Nu pot fi cu aceasta utilizarea, numai ca sumele, asa cum sunt ele reflectate in rechizitoriu, sunt derizorii. Nnu trebuiau sa faca parte dintr-un dosar penal, trebuia facuta o actiune de recuperare a banilor”, a declarat Basescu.

“Daca luam cat costa sa pregatesti un ofiter de informatii, in raport cu sumele derizorii de care vorbim, (…) cred ca am ajuns la niste exagerari”, a adaugat Traian Basescu.

Fostul presedinte a mai adaugat ca, referindu-se la acuzatiile care i se aduc fostului ministru de Interne Petre Toba, ca “ministrul nu are nicio treaba in desecretizarea dicumentelor din deparatemnt, desecretizarea o face seful DIPI”.

In cadrul emisiunii, Basescu a lansat un atac dur la adresa Directiei Nationale Anticoruptie. Intrebat de ce nu au fost mai multi oameni de afaceri la intrevederea dintre Francois Hollande si Klaus Iohannis, fostul presedinte a comentat ironic “DNA lucreaza, n-o sa mai ramana nicio firma romaneasca”.

As fi vrut ca DNA sa continue ascensiunea pe modelul avut in timpul conducerii lui Daniel Morar. In timpul lui Morar nu se distrugeau firmele” a precizat fostul presedinte, potrivit B1TV. . “Spre exemplu daca un constructor a facut evaziune, de ce blochezi tu DNA si firma? Pana firma scade de la 2000 de salariati la 100 si inevitabil se inchide” a acuzat Traian Basescu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.