Virusul WEST-NILE a făcut ravagii in Mangalia

Virusul WEST-NILE a făcut ravagii in Mangalia

Virusul WEST-NILE a făcut ravagii in Mangalia

by September 15, 2016 0 comments

Un alt caz de infecţie cu virusul West-Nile a fost confirmat la Mangalia. Anunţul a fost făcut de către Centrul Regional de Tranfuzii Sanguine Constanţa, care a anulat o acţiune de colectă mobilă. Este vorba despre un minor de 15 ani, care a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

“Centrul Regional de Tranfuzii Sanguine Constanţa anunţă anularea acţiunii de colectă mobilă ce urma să aibă loc în data de 17.09.2016, în localitatea Mangalia. Această măsură este luată pentru asigurarea securităţii transfuzionale, în condiţiile în care în municipiul Mangalia a fost confirmat un caz de infecţie cu virusul West-Nile, infecţie ce poate fi transmisă şi prin sânge.

În aceste condiţii, persoanele cu domiciliul în Mangalia şi localităţile învecinate (Limanu, Hagieni, Vama Veche, 2 Mai, Albeşti, Arsa, Vârtop, Coroana, Cotu Văii, 23 August) precum şi cele cu domiciliul în alte zone din judeţ dar care lucrează aici nu vor putea fi admise la donare până pe 31.10.2016 (sau o dată ulerioară, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice”, se arată într-un comunicat al Centrului Regional de Transfuzii Constanţa.

Mai exact, este vorba despre un minor, în vârstă de 15 ani, care a fost adus la Spitalul din Mangalia pe 3 septembrie, după care a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.”DSP-ul a confirmat ca urmare a tuturor datelor pe care le avem. A fost un caz de meningită cu virusul West-Nile. Este un copil de 15 ani, din localitatea Mangalia, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase la data de 4 septembrie și a fost externat, vindecat, pe 9 septembrie. Nu există motive de îngrijorare”, au declarat, pentru Replica, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța.

De menţionat că virusul se transmite prin înţepătura de ţânţar. Din luna mai şi până la sfârșitul lunii august, au fost înregistrate aproximativ 40 de cazuri de infecție cu virusul West-Nile şi patru persoane, internate cu acest diagnostic, au murit.

 

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<