Alina Gorghiu, audiată de judecători în dosarul Turceni-Rovinari

Alina Gorghiu, audiată de judecători în dosarul Turceni-Rovinari

Alina Gorghiu, audiată de judecători în dosarul Turceni-Rovinari

by October 14, 2016 0 comments

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, va fi audiat ca martor in dosarul Turceni-Rovinari dupa ce instanta suprema a admis cererea facuta de unul dintre avocati la termenul anterior, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Intre timp, Victor Ponta si Dan Sova, sunt audiati vineri la ICCJ intr-un nou termen in cauza.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au admis cererea de audiere ca martor a a Alinei Gorghiu, urmand sa stabileasca termenul la care presedintele PNL va fi chemat la instanta.

“Eu nu am cerut asa ceva (n.r audierea Alinei Gorghiu). Solicitarea a fost facuta de avocatii fostilor directori de la Turceni si Rovinari; deoarece doamna avocat Gorghiu Alina Stefania era si consilier juridic al presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, (cel care a incheiat contractele cu Sova si Asociatii) si in acelasi timp era si avocat al “Electrica” SA in procesle cu Turceni si Rovinari”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook dupa sedinta de judecata din data de 16 septembrie.

Fostul premier Victor Ponta este judecat, in dosarul Turceni Rovinari, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat. Dan Sova este acuzat in acelasi dosar de complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat “Victor-Viorel Ponta” a obtinut de la SCA “Sova si Asociatii” suma 181.439,98 de lei, pentru activitati, care insa in realitate nu s-au efectuat. Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis in judecata in timpul mandatului sau.

Procurorii i-au trimis in judecata si pe Laurentiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, si Laurentiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.