Descinderi ale DIICOT: înșelăciune cu amenzi auto, siteuri fictive, prejudiciu de 2 milioane lei

Descinderi ale DIICOT: înșelăciune cu amenzi auto, siteuri fictive, prejudiciu de 2 milioane lei

Descinderi ale DIICOT: înșelăciune cu amenzi auto, siteuri fictive, prejudiciu de 2 milioane lei

by October 26, 2016 0 comments

Polițiștii efectuează miercuri dimineață un număr de 14 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Giurgiu și Cluj, la sediul unor instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi la domiciliile unor persoane fizice. Suspecții din dosar ar fi deturnat banii plătiți online de șoferii români pentru amenzile auto. Prejudiciul în dosar depășește suma de 2,2 milioane lei.

Sunt vizați angajați de la Prefectura Giurgiu și de la CNADNR, inclusiv subprefectul de Giurgiu, Laurenţiu Ţintea, transmite Realitatea TV. Suspecții sunt acuzați că au încheiat un protocol cu site ul “fantoma” amendaon-line.ro.

Cetățenii plăteau online amenzile rutiere, însă banii rămâneau la firma respectivă, nu mai erau direcționați către autoritățile locale din fiecare județ. Platforma online nu era nici măcar autorizata și acreditată. 6 suspecți vor fi duși la audieri, la sediul DICE din șoseaua Ștefan cel Mare.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale efectuează miercuri dimineață 14 percheziții la sediul unor instituţii şi societăţi comerciale, precum şi la locuinţele unor persoane bănuite de uzurparea funcţiei, cu consecinţe deosebit de grave. În cauză, se beneficiază de suportul de specialitate al din I.G.P.R.

De asemenea, sunt puse în aplicare 6 mandate de aducere a persoanelor vizate, în vederea audierii lor şi pentru dispunerea de măsuri.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.