Dosar DNA: în ce porcării este băgată primaria lui Emil Boc

Dosar DNA: în ce porcării este băgată primaria lui Emil Boc

Dosar DNA: în ce porcării este băgată primaria lui Emil Boc

by October 11, 2016 0 comments

Anna Horvath (UDMR), viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a fost plasata sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile, pentru trafic de influenta, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Anna Horvath a fost audiata luni seara de procurorii DNA intr-un dosar care  vizeaza suspiciuni privind modul de finantare a campaniei acesteia pentru alegerile locale.

Anna Horvath este presedintele organizatiei municipale UDMR Cluj Napoca.

Ce spune ordonanta procurorilor in acest caz:

In perioada februarie – mai 2016, inculpata Horvath Anna, in calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, si-a folosit influenta pe langa functionari publici din cadrul Primariei pentru urgentarea avizarii unui proiect imobiliar in care un om de afaceri avea interese economice.

Derularea acestui proiect imobiliar presupunea obtinerea in prealabil a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafete de teren, eliberarea autorizatiei de construire.

Pentru demersurile pe care le-a facut pe langa functionari cu atributii in domeniul urbanismului si autorizarii lucrarilor de constructii, inculpata Horvath Anna a pretins omului de afaceri procurarea si remiterea unui numar de 60 de abonamente (avand o valoare totala de circa 20.000 lei) la doua festivaluri de muzica, pe care sa le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau in cadrul campaniei electorale.

Cele doua persoane au convenit sa disimuleze remiterea abonamentelor sub forma incheierii unui contract de sponsorizare, urmand ca viceprimarul Horvath Anna sa indice omului de afaceri datele de identificare ale unei persoane juridice cu care sa fie incheiat acest contract.

De asemenea, in acelasi context, inculpata Horvath Anna a promis ca si dupa alegerile locale il va ajuta pe acelasi om de afaceri si in cazul altor proiecte imobiliare in care acesta din urma avea interese economice.

Pe perioada controlului judiciar, Anna Horvath are urmatoarele obligatii:

– sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei,
– sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa de catre organul judiciar care a dispus masura, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat,
– sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj,
– sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar,
– sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al Municipiului Cluj Napoca.

Sursa: hotnews.ro

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.